FOTO! Activitate dedicată aniversării Marii Uniri și Zilei Naționale a României, la Școala Gimnazială „Anghel Saligny” Focșani

0
296

În data de 28 noiembrie 2023, în biblioteca Școlii Gimnaziale „Anghel Saligny” Focșani s-a desfășurat o activitate educativă dedicată aniversării Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 și a Zilei Naționale a României. Activitatea a făcut parte din proiectul educațional „Unirea Românilor de la 1 Decembrie 1918 – temeiul României Mari”, coordonat de prof. Cătălin Mocanu, prof. Retuța Mocanu și bibliotecar Liliana Leonte. Scopul proiectului a constat în cultivarea sentimentului de iubire față de Țară, de Neamul Românesc și de Istoria Națională, însușirea deprinderii de a cinsti sărbătorile Poporului Român.
Elevii clasei a V-a C – prof. diriginte Retuța Mocanu au susținut comunicări despre acțiunile de constituire a statului național unitar român și despre reflectarea evenimentelor de la 1918 în literatura română. Eleva Alexandra Călinoiu din clasa a VII-a B a prezentat invitaților o inspirată lucrare personală, intitulată ”Călător prin Țara mea”.
Invitați la activitate au fost directorul unității de învățământ – prof. Mircea Lazăr și elevii clasei a VII-a B – prof. diriginte Mirela Manolache.

COMUNICAT DE PRESĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here