Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Teatrul Municipal din Focșani împlinește 110 ani și sărbătorește cu spectacole

Teatrul Municipal „Maior Gh. Pastia” marchează 110 ani de existență prin două premiere teatrale pregătite de actorii focșăneni. Ieri, la împlinirea celor 110 ani de la inaugurarea Teatrului, a avut loc premiera piesei „Comploturi și trădări” a apreciatului dramaturg clujean György Méhes. Vineri, de la ora 18.00, va avea loc premiera spectacolului „Grenada”, după Olga Delia Mateescu. Primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, a anunțat că, tot în cadrul Zilelor Teatrului „Maior Gh. Pastia”, duminică, 26 noiembrie, de la ora 11.00, copiii se pot bucura de spectacolul „Șoriceii adoră cașcavalul” iar seara, de la ora 19.00, va fi prezentat spectacolul ”Tango Monsieur ?” .

„Felicit echipa Teatrului Municipal „Maior Gh. Pastia” pentru spectacolele dedicate artei teatrale prin care focșănenii s-au întâlnit cu actori deosebiți dar și pentru acțiunile de promovare a culturii din Municipiul Focșani”, a transmis primarul Cristi Misăilă.

Teatrul Municipal și Ateneul Popular sunt cele două instituții culturale lăsate moștenire generațiilor viitoare de filantropul focșănean, maiorul Gheorghe Pastia. Teatrul Municipal este cel mai frumos edificiu cultural al orașului, o bijuterie arhitecturală cu care focșănenii se pot mândri în fața oricărui vizitator. Lucrările au fost realizate din economiile maiorului Pastia, care a vrut să lase ceva pentru orașul natal. Pe 22 noiembrie 1913, se ridica pentru prima oară cortina Teatrului Municipal. La debut, actorii Companiei Dramatice a Teatrului Național Iași, sub coordonarea lui Mihail Sadoveanu, au pus în scenă piesa „Fântâna Blanduziei” semnată de Vasile Alecsandri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?