Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Un bloc de locuințe din Odobești va fi reabilitat energetic

Primăria Odobești a scos la licitație un proiect ce vizează reabilitarea energetică a unui bloc de locuințe. Imobilul se află situat pe strada Ștefan cel Mare din Odobești, clădirea având regimul de înălțime subsol, parter și 4 etaje, fundații continui și acoperișuri tip șarpantă, având o amprentă la sol de circa 428,75 mp și suprafața desfășurată 2.403,70 mp, iar la parter sunt spații comerciale. Imobilul a fost construit în anul 1979.

Lucrările de intervenție propuse sunt de reabilitare termică de anvelopantă a clădirii, respectiv montare termosistem la pereții exteriori, terasă, soclu, balcoane, tencuială decorativă exterioară; înlocuire tâmplărie exterioară din PVC/ lemn în tâmplărie eficiență energetic cu sticlă termoizolantă; reabilitare energetică a clădirii – montare panouri solare și fotovoltaice; lucrări interioare: remontarea traseelor sanitare de la nivelul subsolului, termoizolația plăcii de subsol, parte superioară, tavan, se vor reface toate șapele acolo unde acestea au fost desfăcute, finisaje pereți, montare glaf interior aparent la zona inferioară, laterale și zona superioară, vopsitorii lavabile, reparații și finisaje pardoseli, finisaje plafoane.

Investiția propusă este necesară pentru sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, prin gestionarea inteligentă a energiei și prin utilizarea resurselor regenerabile. Totodată se urmărește și adaptarea clădirii la standardele și normativele în vigoare din punct de vedere al siguranței în exploatare. Prin soluțiile identificate se realizează investițiile în eficiență energetică a imobilului prin apel la tehnologii cu mare durabilitate/ rezistență în timp”, se arată în caietul de sarcini. Valoarea investiției este de 1,6 milioane de lei.

De altfel, în ultimii ani, Primăria Odobești a derulat un amplu proiect de construire de locuințe. „Primăria Odobesti a aplicat la toate programele de construcție de locuințe existente la nivelul guvernului. Astfel, până în prezent, au fost construite 28 de blocuri cu 474 de unități locative”, a precizat primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș. În prezent, Primăria Odobești are în derulare construirea a patru blocuri în Cartierul Sturza, în cadrul proiectului „Construire ansamblu de locuințe sociale D+P+2E+M (60 UL), cartier M. Sturza, str. Dimitrie Constantinescu, oraș Odobești, județul Vrancea” – rest de executat. Valoarea investiției este de 6,6 milioane de lei, iar finanțarea este asigurată de Agenția Națională a Locuinței (ANL). În cadrul acestui proiect vor fi construite 4 blocuri cu regim de înălțime D+P+2E+M, fiecare dintre acestea având câte 15 locuințe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?