Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

FOTO! Lucrările Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Est 2021-2027, găzduite de CJ Vrancea

Consiliul Județean Vrancea organizează în perioada 21-22 noiembrie, la inițiativa Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, lucrările Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Est 2021-2027, program prin care sunt alocate resurse financiare importante pentru proiectele de investiții ale autorităților publice locale.

La eveniment participă reprezentanții Comisiei Europene din care amintim pe Krzysztof Kasprzyk– șeful adjunct al Unității pentru România și Croația, Direcția Generală Politică Regională & Urbană, Comisia Europeană, Mariana Iusco– Manager Programe, delegații administrațiilor județene din Brăila, Galați, Buzău, Constanța și Tulcea, primari din numeroase orașe și comune, reprezentanți din partea ministerelor și universităților partenere. În cadrul lucrărilor, se va stabili bugetul pentru noul exercițiu financiar (2021 – 2027) și se vor vota criteriile de evaluare sub îndrumarea reprezentanților Comisiei Europene și ai ministerelor de resort.

„Prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Consiliul Județean Vrancea a primit finanțare pentru 17 proiecte dintre care 6 sunt finalizate, 7 se vor încheia până la 31 decembrie 2023 iar 4 vor fi terminate anul viitor. Valoarea totală a proiectelor accesate de Consiliul Județean, doar pe POR 2014-2020, a fost de 416.226.049 de lei”, se arată într-o informare a CJ Vrancea.

„Sunt bucuros de faptul că Municipiul Focșani găzduiește în perioada 21-22 noiembrie 2023 lucrările Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Est 2021-2027. Este o activitate foarte importantă pentru Regiunea de Dezvoltare Sud-Est, deoarece zilele acestea discutăm, alături de specialiștii de la Bruxelles, despre proiectele europene pe care urmează să le implementăm în anii ce urmează.
Mâine, 22 noiembrie 2023, îmi doresc ca domnul Krzysztof KASPRZYK (Șeful adjunct al Unității pentru România și Croația, Direcția Generală Politică Regională & Urbană, Comisia Europeană) și doamna Mariana IUSCO (Manager Programe) delegați de la Bruxelles, să viziteze și proiectele europene pe care Primăria Municipiului Focșani le-a implementat în exercițiul bugetar care se încheie la 31 decembrie 2023.
Îmi doresc să putem vizita ”Reabilitarea și modernizarea spațiilor publice urbane în zona Bahne” dar și unitățile de învățământ deja reabilitate prin programele de reabilitare energetică sau programele de reabilitare, modernizare și dotare”, a precizat primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă.
***

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?