Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Tenis: Alex Zverev a fost amendat cu 450.000 de euro pentru violenţe conjugale

Un tribunal din Berlin i-a impus o amendă de 450.000 euro jucătorului german de tenis Alexander Zverev pentru violenţe conjugale, o decizie contra căreia va înainta un apel, transmite AFP. La cererea Parchetului din Berlin, instanţa ”a emis o ordonanţă penală pe 2 octombrie împotriva jucătorului profesionist de tenis Alexander Zverev”, suspectat de ”violenţe fizice şi psihice. Inculpatul este acuzat că, în mai 2020, la Berlin, a maltratat fizic o femeie în timpul unui conflict şi că i-a afectat sănătatea”, potrivit unui comunicat de presă. Instanţa i-a aplicat o amendă de 450.000 de euro. Instanţa nu a citat numele autoarei plângerii, dar avocaţii lui Zverev au reacţionat la anunţul instanţei şi au citat numele Brendei Patea, fosta parteneră a jucătorului, de origine română. Cei doi au împreună o fetiţă din 2021, deşi atunci nu mai formau un cuplu.

În ianuarie, Asociaţia Tenismenilor Profesionişti (ATP) a anunţat că nu va adopta niciun fel de sancţiuni împotriva jucătorului german Alexander Zverev, acuzat de o altă fostă iubită, jucătoarea Olga Şaripova, de violenţe, apreciind că nu „sunt probe suficiente”. Ancheta a fost deschisă în urma acuzaţiilor aduse de Şaripova la finalul anului 2020. Zverev a contestat acuzaţia şi s-a opus ordonanţei judecătoreşti, a precizat tribunalul berlinez, ceea ce deschide calea unei înfăţişări. ”Secţia competentă a Judecătoriei Tiergarten va audia mai întâi părţile din nou (…), apoi, după toate probabilităţile, va stabili o dată pentru proces”, conform unui comunicat.

Cabinetul de avocatură Schertz Bergmann, care îl reprezintă pe tenisman, a precizat într-un comunicat postat pe platforma X că faptele descrise de Brenda Patea şi ”care sunt singurele la baza ordonanţei instanţei au fost deja respinse de un raport medical”. Zverev, nr. 9 ATP, participă în această săptămână la turneul ATP Masters 1.000 de la Paris-Bercy, iar luni a trecut cu dificultate în primul tur de ungurul Marton Fucsovics (52 ATP) cu 4-6, 7-5, 6-4.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?