Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

GALERIE FOTO: Etapa a doua a proiectului AddictOFF, ediția a II-a – Campania de promovare a sănătății și prevenire a adicțiilor

Săptămâna trecută, voluntarii asociației Afemis, participanți la tabăra AddictOFF ediția a II-a, din luna august, s-au întâlnit pentru a creiona acțiunea de promovare a sănătății și prevenire a adicțiilor desfășurată în școlile din Municipiul Focșani și a lucra la materialele informative. A fost un moment de reconectare și de verificare a informațiilor fixate pe durata taberei. Campania de promovare a sănătății și prevenire a adicțiilor s-a desfășurat la clasele a VII-a și a VIII-a din cadrul Colegiului Național „Alexandru Ioan Cuza” și Școala Gimnazială „Oana Diana Renea”, vizând un număr de 180 de elevi, cu scopul de a reduce comportamentelor adictive și de a dezvolta o viață armonioasă.

Elevii au participat la activități individuale și de grup, au primit materiale informative și au fost ghidați pe durata acțiunii de membrii voluntari ai asociației Afemis. „Ne-am bucurat să vedem interesul crescut al elevilor de a afla informații cu privire la adicții și implicarea lor în activitățile noastre, dar și suportul primit din partea cadrelor didactice. Pe durata campaniei, elevii au aflat informații despre riscurile dependenței, dar și-au creat și un scut de siguranță împotriva adicțiilor.

Ne-am bucura ca pe viitor numărul membrilor voluntari să crească, iar mulți elevi și-au exprimat această dorință, căci doar implicându-ne în viața comunității din care facem parte, putem schimba viitorul ei”, a precizat Alina Georgescu, președintele asociației Afemis. Proiectul a fost finanțat de Consiliul Județean Vrancea, în baza legii 350/2005, și a fost realizat în parteneriat cu DGASPC Vrancea și Asociația Preventis, IPJ Vrancea – prin Biroul Siguranță Școlară, iar la această acțiune s-a alăturat și Direcția Județean de Sport Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?