Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652
Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652

FOTO: Meseria de polițist, prezentată tinerilor în Crângul Petrești

Pe 29 octombrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea s-au aflat între tineri în Crângul Petrești pentru a le prezenta oferta școlilor „Vasile Lascăr” din Câmpina și Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” – Cluj-Napoca, dar și pentru a povesti despre această frumoasă profesie. În cadrul acestei întâlniri, polițiștii vrânceni au avut prilejul de a le prezenta elevilor principalele componente/ structuri ale poliției, echipamentele și mijloacele tehnice utilizate în activitățile specifice desfășurate. Elevii au putut să se familiarizeze cu profesia de polițist, dar au primit și răspunsuri în cazul întrebărilor legate de munca de poliție sau curiozități despre această meserie.

De asemenea, au fost oferite informații privind oferta educațională a unităților de învățămât postliceal ale Ministerului Afacerilor Interne. La standurile amenajate, cei prezenți au putut observa îndeaproape tehnica și echipamentele Serviciului Rutier, Serviciului Criminalistic și Serviciului pentru Acţiuni Speciale. Alături de aceștia s-au aflat polițiștii Serviciului Resurse Umane, structura de specialitate a inspectoratului care asigură îndeplinirea atribuţiilor referitoare la recrutare, selecţionare și încadrare a personalului, pregătiți să răspundă întrebărilor referitoare la condițiile de admitere în instituțiile de învățământ.

Totodată, au participat polițiști de la structurile de ordine publică, prevenire a criminalității, siguranță școlară, criminalistică, rutieră și luptători din cadrul serviciului pentru acțiuni speciale, care au prezentat tehnica din dotare, au răspuns la întrebările persoanelor interesate cu privire la această profesie, le-au împărtășit propriile experiențe privind încadrarea în acest sistem și le-au oferit materiale informative. Polițiștii le-au adus la cunoștință faptul că documentele necesare înscrierii se trimit exclusiv în format electronic, pe adresa de e-mail resurseumane@vn.politiaromana.ro, până la data de 05 noiembrie a.c., inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Mai multe informații despre condițiile de recrutare, modelele documentelor și despre alte neclarități referitoare la admiterea în școlile de agenți de poliție, pot fi accesate pe pagina de internet a Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, la secțiunea „Carieră – Admitere 2023”. De asemenea, pentru detalii referitoare la sesiunea de recrutare la nivel național, accesați gratuit link-ul https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/.

Alege să faci parte din echipa noastră!

Mult succes tututor candidaților!

Biroul de presă al IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?