Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

VIDEO: Bachus 2023. Tur ciclist la cramele din Vrancea

Peste 80 de ciclişti au pedalat, sâmbătă, cea mai caldă zi din această toamnă, circa 80 de kilometri printre viile din podgoriile vrâncene, în cadrul unui tur ciclist organizat pentru a promova micii producători de vinuri în cadrul Festivalului Internațional al Viei și Vinului Bachus 2023. Au fost străbătute podgoriile Cotești și Odobești, cu vizite la Crama Velo, Crama Beciu și la Crama Vingex de la Cotești. La una dintre opriri, bicicliștii au fost răsplătiți cu un spectacol folcloric al artiștilor de la Țara Vrancea, iar la Primăria Odobești a fost organizat un mic recital al tinerilor artiști de la Liceul de Artă Gh. Tattarescu.
Printre cei veniţi să pedaleze printre vii s-au numărat şi doi italieni, în vârstă de 70 și 78 de ani. „Sunt dintr-un mic sătuc de circa 3.000 de locuitori, Guanzate, aproape de Como. Am lucrat la primărie, dar acum am ieşit la pensie. Am cunoscut-o pe soţia mea în urmă cu mai mulţi ani, jucând şah. Era în Italia la un turneu. Ne-am plăcut, ne-am căsătorit şi veneam des aici în vacanţă, ea fiind originară din Panciu. Mi-a plăcut foarte mult, aşa că odată ieşit la pensie, în perioada COVID-19, ne-am stabilit aici. Ne gândeam să trăim în ambele ţări, dar mai apoi am vândut tot în Italia şi ne-am stabilit aici. De curând, am reînceput să merg pe bicicletă. Ies aproape în fiecare seară. Este prima oară când fac acest circuit turistic. Astăzi a venit împreună cu mine şi un prieten din Italia, cu care eu obişnuiam să fac participăm la competiţii cicliste. Este foarte frumos ceea ce se întâmplă aici. Îmi place că nu este vorba despre competitivitate. În Italia este totul competitiv. Aici ne aşteptăm unii pe alţii şi asta e impresionant, pentru că în ciclism solidaritatea este foarte importantă. Au fost foarte multe opriri şi a fost foarte bine, pentru că sunt şi atât de multe zone foarte frumoase de văzut. O să mai vin şi altă dată cu siguranţă. Sunt trasee un pic cam lungi pentru noi, prietenul meu are 78 de ani, eu am 70, dar o să ne antrenăm”, a spus Claudio Fusi pentru Agerpres.
Tura din acest an a „Drumului podgoriilor vrâncene pe bicicletă” a plecat din Focşani şi a trecut prin Câmpineanca, Vârteşcoiu, Odobeşti, Jariştea, Beciu, Faraoane, Dălhăuţi, Blidari, Coteşti, Urecheşti şi înapoi la Focşani. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Monumente în Vrancea şi Consiliul Judeţean Vrancea.
Alături de bicicliști au fost polițiștii vrânceni: „Ne dorim ca mesajul nostru de astăzi să ajungă la cât mai mulți vrânceni și împreună să reușim să contribuim pentru un județ cât mai curat și mai sănătos, promovând mersul pe bicicletă. Pentru că, să nu uităm, o bicicletă în plus înseamnă o mașină în minus, un aer mai curat, mai sănătos! Polițiștii vor acționa pentru facilitarea trecerii bicicliștilor pe traseul stabilit și dirijarea și fluidizarea traficului rutier prin intersecții după trecerea coloanei de cicliști.”

Sursa foto: Facebook/Mausolee pe bicicleta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?