Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

VIDEO și FOTO! 80 de elevi ai Colegiului Național „Al.I.Cuza” Focșani au participat astăzi la Maratonul București

                  CNAIC Running Team la Maratonul București

80 de elevi ai Colegiului Național „Al.I.Cuza” Focșani au participat astăzi, 14 octombrie 2023, la Maratonul București, Fun Race, cursa de 2,5 km. La eveniment au participat elevi ai claselor VII – XII, cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani. Participarea la maraton face parte dintr-un proiect educațional coordonat de profesorii Tiberiu și Mihaela Oprea, care sunt și coordonatori ai Clubului de robotică. Acțiunea de astăzi își propune promovarea valorilor sportive și a ideii de competiție, dar și educația pentru o viața sănătoasă. S-au alăturat inițiativei și profesoarele Claudia Antonescu, Gabriela ObodariuMirela Pîrvu și Manuela Porumb. 

Cea de a 16-a ediție a Maratonului București (evenimentul și toate cursele asociate) este organizată în perioada 14-15 octombrie 2023 de către ASOCIAȚIA CLUBUL SPORTIV BUCHAREST RUNNING CLUB (organizator), în parteneriat cu FEDERAȚIA ROMÂNĂ DE ATLETISM, PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BUCUREȘTI și PROEDUS.

Maratonul București precede Săptămâna Verde, un nou program educațional care se va desfășura în perioada 23-27 octombrie, menit să încurajeze o viață sănătoasă în rândul elevilor și nevoia de sustenabilitate, prin promovarea importanței reciclării și a protejării mediului înconjurător. În acest context, elevii au făcut antrenamente și vor desfășura activități având ca temă nutriția sănătoasă și protejarea mediului.

Despre participarea Colegiului Național „Al. I. Cuza”, la Maratonul București și la acțiunile organizate în Săptămâna Verde, aflăm și dintr-un comunicat al conducerii prestigioasei unități de învățământ vrâncene:

„Colegiul Național «Al. I. Cuza» din Focșani este o școală de prestigiu cu o istorie îndelungată de excelență academică și de implicare în comunitate. Cu toate acestea, în ultimii ani, observăm o tendință preocupantă de creștere a problemelor legate de stilul de viață nesănătos, de obezitate, și de scăderea interesului pentru activitățile fizice în rândul elevilor.
În același timp, avem o comunitate de elevi talentați și motivați care ar putea beneficia de oportunitatea de a se implica într-o activitate sportivă semnificativă și de a dezvolta un set de abilități valoroase în ceea ce privește disciplina, perseverența și lucru în echipă.
De aceea, pe 14 octombrie 2023, un grup de elevi va participa la  Fun Race, cursa de 2,5 km, dar participarea la maraton va presupune și o activitate de pregatire și, mai apoi, activități cu elevii, de conștientizare a importanței activitătilor sportive, a competiției sănătoase și sustenabilității.

Felicitări tuturor participanților, elevi și profesori, pentru promovarea imaginii liceului nostru, dar și pentru exemplul pe care îl dau elevilor, pentru respectarea unui regim de viață sănătos, complexitatea și diversitatea activităților desfășurate la nivelul școlii!”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?