Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Bachus 2023 va avea loc în perioada 20-22 octombrie; ce artiști vor fi invitați

Consiliul Județean Vrancea organizează, în perioada 20-22 octombrie, ”Festivalul Internațional al Viei și Vinului Vrancea – Bachus 2023“. În acest sens, administrația județeană a scos la licitație achiziția de servicii de organizare a ediției a XXIX-a a Festivalului Bachus 2023. „Cu o suprafață de 4.857 km2, județul Vrancea, ”Țara viei și vinului”, are un patrimoniu viticol de 27.523 ha, reprezentând 11% din totalul terenului agricol al județului și aproximativ 10 % din suprafața viticolă a României, ceea ce așează regiunea pe primul loc. Cultura de viță de vie contribuie în proporție de 30-40% din valoarea producției totale agricole a județului, iar prin sistemul de accizare practicat, aduce un aport substanțial la bugetul statului. Cultura viței de vie reprezintă modul cel mai rațional de exploatare a terenurilor în pantă și o modalitate de stabilizare a acestora, contribuind esențial la diminuarea fenomenelor distructive provocate de eroziunea solului. Datorită tradiției de secole în cultivarea viţei de vie şi în producerea de vinuri de calitate recunoscute la nivel mondial, Consiliul Județean Vrancea organizează în fiecare toamnă, în luna octombrie, „Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului Vrancea – Bachus”, eveniment înregistrat OSIM, care reprezintă o oportunitate ideală pentru producătorii autohtoni şi pentru cei de peste hotare de a-şi expune şi promova produsele, precum şi pentru a dezbate probleme de interes comun privind viticultura“, se arată în descrierea evenimentului din caietul de sarcini.

Printre artiștii care vor urca pe scena Bachus 2023 se vor afla Provincialii, Veta Biriș, Surorile Oșoianu, Lora, Mioara Velicu, Elena Gheorghe, Ion Paladi, Shift, Paul Ananie, Alexandru Brădățan,etc.

Cele mai bune vinuri vor fi medaliate la Bachus 2023

În această perioadă, județul Vrancea va fi gazda Concursului Național de Vinuri „BACHUS 2023”, un prestigios eveniment de tradiție din domeniul vinicol. Concursul este deschis următoarelor categorii de produse viti-vinicole: vinuri, vinuri spumante, băuturi spirtoase și băuturi pe bază de vin, produse în conformitate cu reglementările UE. Organizatorii acestui eveniment sunt Consiliul Județean Vrancea și Asociația Degustătorilor Autorizați din România.

Marile Medalii de Aur sau Medaliile de Aur (cu punctaj maxim pe fiecare categorie în parte) vor beneficia de o recunoaștere specială din partea Consiliului Județean Vrancea. Câștigătorii vor primi premii ce constau în plata costurilor pentru înscrierea și transmiterea probelor de vin ale companiilor câștigătoare la Concursul Mondial de Vinuri – Bruxelles din anul 2024.

Drumul Podgoriilor Vrâncene…pe bicicletă” va avea loc pe 21 octombrie

Tot în această perioadă va avea loc și evenimentul velo ”Drumul Podgoriilor Vrâncene…pe bicicletă”, mai exact în data de 21 octombrie 2023, eveniment ce are scopul de a promova profilul oenologic al județului Vrancea în rândul comunității de cicliști din România.

Cântece de Viță Veche”, în Piața Unirii

De asemenea, Consiliul Județean Vrancea și Centrul Cultural Vrancea, în colaborare cu Ansamblul Folcloric ”Țara Vrancei”, organizează Concursul de interpretare a cântecului tradiţional, „Cântece de viță veche”, ediţia a XIV- a, 2023. Evenimentul va fi organizat la Focşani, în data de 21 octombrie 2023, ora 14.00, în Piața Unirii. La concurs sunt invitaţi să participe concurenţi din ţară având vârsta cuprinsă între 16 – 30 ani. Aceştia vor interpreta două piese muzicale, una fără acompaniament – doină sau baladă şi cealaltă cu acompaniament orchestral. Atât repertoriul cât şi costumul popular trebuie să corespundă zonei folclorice pe care o reprezintă concurentul.

Premiile vor fi oferite de Centrul Cultural Vrancea și constau în: Trofeul festivalului – 5.000 lei; Premiul I – 3.500 lei; Premiul al II-lea – 2.500 lei ; Premiul al III-lea – 2.000 lei; Premii de participare (7 – șapte) – 1000 lei. Premiul special oferit de Ansamblul Folcloric Ţara Vrancei – 1.000 lei.

Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului Vrancea – Bachus reprezintă o oportunitate pentru producătorii autohtoni de a-şi expune şi promova produsele, precum şi pentru a dezbate probleme de interes comun privind viticultura.

 

1 COMENTARIU

  1. Nu stiu cum se face, dar in anul in care au fost realizate papusile din imaginea de fundal , de catre elevii Colegiului Tehnic Auto, acestia nu au primit niciun premiu
    Nu vreau sa imi amintesc dezamagirea din ochii copiilor !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?