Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Prefectura: Obiectivele exercițiului de mobilizare MOBEX VN-VS-23 au fost îndeplinite cu succes

Instituția Prefectului Județului Vrancea:

În perioada 02-07 octombrie 2023, în județele Vrancea și Vaslui s-a desfășurat „Exercițiul de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei și a teritoriului pentru apărare MOBEX VN-VS-23 și a fost organizat în conformitate cu prevederile Legii nr. 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parţială sau totală a forţelor armate şi al stării de război și ale Legii nr. 477/2003, republicată, privind pregătirea economiei naţionale şi a teritoriului pentru apărare, cu modificările și completările ulterioare.

Acest tip de exercițiu are caracter de rutină, se planifică și se organizează pe timp de pace, pe întregul teritoriu național, în scopul verificării modului de realizare a completării cu resurse umane și materiale a structurilor cu atribuții în domeniul apărării și securității naționale, a stabilirii coeziunii acționale între personalul militar activ și rezerviștii din rezerva operațională, precum și pentru menţinerea antrenamentului rezerviștilor, prin derularea unor activități militare de instruire specifice fiecărui domeniu.

Obiectivele exercițiului de mobilizare au fost îndeplinite cu succes: reîmprospătarea cunoștințelor militare ale rezerviștilor, evaluarea potențialului economic și uman al autorităților administrației publice locale, instituțiilor și operatorilor economici la nivelul județului Vrancea, în vederea identificării resurselor materiale, financiare și a forței de muncă necesare susținerii efortului de apărare și asigurării continuității activităților economico-sociale pe timpul stării de asediu, la mobilizare și pe timpul stării de război.
Principalele concluzii, propuneri, eventualele dificultăți, constrângeri și limitări constatate vor fi analizate la nivelul Consiliului Suprem de Apărare a Țării, în vederea dispunerii măsurilor care se impun.

Mulțumim tuturor rezerviștilor din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională care au înțeles să se prezinte într-un număr cât mai mare, dând dovadă de spirit civic, responsabilitate și dragoste de țară.

COMUNICAT DE PRESĂ 07.10.2023

sursă foto: Monitorul de Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?