VIDEO/FOTO! Promoția 1993, întâlnire emoționantă după 30 de ani, la Colegiul Național ”Al. I. Cuza” Focșani

0
6756

Întâlnire emoționantă, la sfârșitul săptămânii trecute, la Colegiul Național ”Al. I. Cuza” Focșani. Absolvenții generației 1989-1993 s-au reunit la liceu, la 30 de ani de la absolvire. O întâlnire de suflet, cu lacrimi de bucurie și de emoție, cu oameni veniți din diverse colțuri ale țării sau chiar din străinătate.

Foştii absolvenţi ai liceului au rememorat clipele vieţii de elev, în momentul când, după 30 de ani, s-a strigat din nou catalogul. Mulți dintre absolvenții de atunci au răspuns prezent. În acel moment trăit anume pentru a depăna amintiri și de a da frâu liber emoţiilor, cei prezenți la întâlnire au făcut fotografii și au vizitat sălile de clasă.

Se poate spune că generația 1989-1993 a fost una de… tranziție, trecută prin frământările societății românești, ca urmare a căderii regimului comunist. Profesorii au reușit, însă, să țină elevii aproape, să le împărtășească din experiența și cunoștințele lor, iar elevii de atunci au înțeles că școala este mai presus de orice. Acum, după 30 de ani, sunt oameni realizați: medici, profesori, juriști, economiști, ingineri, informaticieni… oameni de succes, acolo unde activează.

Trecerea anilor nu a adus, însă, numai bucurii și împliniri. Dacă unii profesori ai generației 1993 au putut participa la reuniunea de 30 de ani, alții au fost, deja, aleși să predea în Ceruri. Foștii elevi le-au mulțumit celor prezenți – Aurora Costeschi, Constanța Coatu, Ghiorghita Rodica, Pleș Maria, Badiu Niculina, Ilie Geantă și Petrică Rîpeanu – iar pentru cei plecați dintre noi s-a ținut un moment de reculegere: Nicolae Crăciun, Vasile Gheorghiță, Mircea Dinutz, Marius Poll, Hermina Gurguță.
Dar, pentru că nimic nu este întâmplător, ca un arc peste timp, o elevă a generației 1993 este, acum, directoarea liceului pe care l-a absolvit acum 30 de ani: profesoara de chimie Andreea Săndulescu.
Momentele emoționante de la liceu au fost urmate de o petrecere pe cinste. O petrecere cu de toate, cu muzică bună, cu surprize, cu multe fotografii și chiar cu puțină nostalgie, mai ales la auzul clasicei și inegalabilei melodii ”Ani de liceu”. Despărțirea a fost grea, dar cu promisiunea universală că, peste încă 5 ani, vor răspunde, din nou, „Prezent!”, la liceu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here