Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Hai în Crângul Petrești la „ȚAMBALISSIMO‟ – un festival de muzică lăutărească autentică și muzică de petrecere

Veștile bune circulă repede! În perioada 6-7 octombrie 2023, în Crângul Petrești, va avea loc „ȚAMBALISSIMO‟ – un festival de muzică lăutărească autentică și muzică de petrecere. Proiectul este implementat de Asociația „Viitor pentru femei‟ și finanțat de Consiliul Județean (CJ) Vrancea în baza legii nr.350/2005. Artiști talentați și tarafuri cunoscute vor face un show de zile mari în cele două zile de festival, iar intrarea este liberă.

Haideți să facem cunoștință cu artiștii

Timp de două zile, în Crângul Petrești vor răsuna acordurile muzicii autentice lăutărești și de petrecere. Artiștii și tarafurile invitate vor aduce la viață „parfumul vremurilor de demult‟ în care nume mari precum Gabi Luncă, Anton Pann, Barbu Lăutaru, Romica Puceanu, Zavaidoc, Maria Tănase sau Gică Petrescu făceau deliciul publicului cu interpretările lor. „În ultimii ani s-a produs o asociere greșită între muzica lăutărească autentică și manele. ȚAMBALISSIMO vine să demonteze aceste idei preconcepute. Muzica lăutărească autentică este complexă și elaborată, și face parte din patrimoniul cultural al poporului român‟, spun organizatorii festivalului.

Cine sunt artiștii care vor participa la festival? „Vineri, 6 octombrie a.c., începând cu ora 18:30, Jezebel și «Taraful ei de mătase» au pregătit un spectacol de excepție. Alături de «Taraful ei de mătase», Jezebel cântă muzică de suflet dar şi de petrecere. Concertul va fi un melanj stilistic de actualitate, o fuziune între muzica lăutărească ori de mahala şi elemente din jazz, blues, operă şi muzica Orientului mijlociu, Jezebel oferind publicului experiențe muzicale inedite, din tradiții diferite.

În a doua seară de festival, sâmbătă, 7 octombrie a.c., începând cu ora 18:30, Corina Sîrghi, alături de taraful acustic condus de acordeonistul Shaun Williams (aka Jean Americanu) prezintă atmosfera saloanelor decadente și fermecătoare din Bucureștiul anilor ’30 și nebunia petrecerilor de «bloc-mahala» din anii ’90 printr-o suită de romanțe pasionale, tangouri senzuale, dansuri lăutărești înflăcărate și melodii de petrecere clasice, într-un concert care îmblânzește până și cele mai nărăvașe inimi. În ambele seri de festival, before and afer party-ul vor fi asigurate de Dj Who’Dario, așa că nu ratați distracția!‟, mai adaugă organizatorii evenimentului.

Concurs de muzică lăutărescă și/sau de petrecere pentru elevi

În cadrul festivalului „ȚAMBALISSIMO‟ se va desfășura și un concurs dedicat elevilor, în care participanții au posibilitatea de a alege între „reinterpretarea unei melodii din orice alt stil muzical și transformarea acesteia în muzică lăutărească sau de petrecere; sau reinterpretarea unei melodii din muzica lăutărească sau de petrecere și transformarea acesteia în orice alt stil muzical‟.

Concursul se va desfășura la Teatrul Municipal „Mr. Ghe Pastia‟ Focșani în perioada 7-8 octombrie a.c., iar juriul format din profesori de muzică de la Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu” Focșani va desemna câștigătorul pentru fiecare loc în parte (I, II, III, plus un premiu de popularitate).

LINE-UP „ȚAMBALISSIMO‟

6 octombrie 2023

Jezebel și „Taraful ei de mătase‟

DJ Who –before and after party

7 octombrie 2023

Corina Sîrghi și Taraful „Jean Americanu‟

DJ Who’Dario –before and after party

Intrarea este liberă așa că, hai să facem petrecere, să cântăm și să dansăm!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?