Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Tir cu 18 tone lingouri de aluminiu fără documente clare, depistat de polițiști

Polițiștii vrânceni au depistat pe raza comunei Slobozia Bradului un tir încărcat cu 18 tone de aluminiu, sub formă de ligouri, fără a avea documente clare din care să rezulte proveniența și beneficiarul final al mãrfii. Polițiștii au solicitat sprijinul comisarilor din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Vrancea. Ulterior, s-a dispus oprirea de la comercializare a lingourilor de aluminiu.

La data de 22 septembrie 2023, comisari din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Vrancea au fost solicitați de reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Vrancea – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, în legătură cu faptul că pe E85, pe raza comunei Slobozia Bradului, a fost identificat un mijloc de transport (tir) încărcat cu aluminiu, fără a avea documente clare din care să rezulte proveniența acestora și beneficiarul final al mãrfii. În urma controlului s-a constatat că operatorul economic transporta materie primă sub formă de lingouri de aluminiu, din documentaţia prezentatã rezulta o cantitate încărcatã de 18 tone, însã existau mai multe neconcordanțe în documentele prezentate, în ceea ce priveşte furnizorul mãrfii, destinatarii acesteia, documentele nu erau semnate etc.

Mai mult, unul dintre destinatarii acestui produs (10 tone de aluminiu), operator economic din Municipiul Focșani, conform documentelor prezentate, nesemnate, a precizat că nu a achiziționat niciodată aluminiu, obiectul său de activitate fiind cu totul altul. Pentru celălalt destinatar, operator economic din Municipiul București, existau diferențe de cantitate între documentele prezentate. În urma cântăririi mãrfii, a rezultat o cantitate mai micã, respectiv 17,2 tone aluminiu, în loc de 18 tone încãrcatã“, se arată într-un comunicat remis presei de CJPC Vrancea.

În comunicat se mai arată că, întrucât nu s-a putut identifica cu exactitate proveniența mărfii și nici beneficiarii acesteia (destinatarii), s-a dispus mãsura de oprire a comercializãrii întregii cantitãţi, aceasta rămânând în custodia unui centru de colectare fier vechi, până la finalizarea cercetărilor de către reprezentanții IPJ Vrancea.

Operatorul economic a fost sancționat contravențional cu 10.000 lei pentru lipsa documentelor de provenienţã corecte şi complete.

Foto cu rol ilustrativ, sursa: https://financialtribune.com/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?