Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Avantajele tehnologiei Blockchain

Tehnologia Blockchain a început să câștige tot mai mult teren, în mod independent de industria crypto. Este adevărat că popularitatea tehnologiei Blockchain a crescut grație monedelor digitale, în special celebrei Bitcoin, dar noua tehnologie poate fi implementată și în alte domenii.
Blockchain este o tehnologie ce poate fi folosită în multe alte industrii – comerț online, sistemul bancar, medicină și multe alte industrii digitalizate. Blockchain-ul ar putea revoluționa și industria cazinourilor online, prin asigurarea transparenței și securității, transformând astfel experiența de joc într-una în care tranzacțiile și activitatea jucătorilor să poată fi înregistrate în mod sigur și ușor de verificat.
Astfel, țările care au o piață de gambling bine reglementată din punct de vedere legislativ pot urmări și mai ușor activitatea operatorilor și clienților, astfel încât totul să se desfășoare în 100% legalitate și siguranță. Este și cazul României, care, începând cu anul 2015 – an în care a fost licențiat de către ONJN primul cazino online, NetBet, beneficiază de una din cele mai bune legislații în materie de jocuri de noroc.

Ce este tehnologia Blockchain?

Blockchain este o tehnologie realizată de un grup de persoane sau chiar una singură care a lucrat sub numele „Satoshi Nakamoto”. Inițial, tehnologia Blockchain a fost creată pentru Bitcoin – cea mai populară monedă virtuală – dar comunitatea tehnologică i-a găsit rapid și alte utilizări.
Incontestabil, este o tehnologie revoluționară care facilitează ca informațiile digitale și procesele să fie realizate și distribuite fără intermediari. Este coloana vertebrală a Web 3.0, noul internet în care securitatea datelor este o preocupare primordială.

Cum funcționează tehnologia Blockchain?

Blockchain-ul stochează date în blocuri legate între ele prin criptografie. Structura deține înregistrări tranzacționale, asigurând în același timp transparența și securitatea. În plus, tehnologia blockchain este descentralizată – nu este deținută sau controlată de o corporație, guvern sau bancă. Odată ce informațiile sunt stocate pe un blockchain, acestea nu mai pot fi modificate.

Avantajele Blockchain

  • Transparență – Blockchain face ca tranzacțiile să fie cât se poate de transparente. Datele dintr-un registru blockchain sunt ușor accesibile. Dacă istoricul tranzacțiilor se modifică, toată lumea din rețea poate vedea modificarea și înregistrarea actualizată. La fel de bine, orice modificare trebuie aprobată pe lanțul ierarhic. Prin urmare, informațiile sunt disponibile pentru toată lumea.
    • Securitate – Blockchain revoluționează securitatea digitală. Tranzacțiile pot fi realizate numai când există un consens pe o rețea de registre. Se aprobă doar dacă toată lumea sau majoritatea nodurilor sunt de acord să actualizeze o înregistrare. Mai mult, atunci când o tranzacție este aprobată, aceasta este criptată și conectată cu tranzacția anterioară. Prin urmare, nicio persoană nu are potențialul de a modifica o înregistrare. Blockchain este o rețea descentralizată astfel că, prin urmare, nimeni nu poate actualiza înregistrările prin voința sa, fără acordul din rețea.
    • Eficiență – Cu procesele tradiționale de documente, finalizarea unei tranzacții este epuizantă, deoarece necesită mediere terță parte și este predispusă la erori umane. Blockchain poate eficientiza și disciplina aceste metode vechi și poate elimina riscul greșelilor intermediare, făcând tranzacțiile mai eficiente și mai rapide. Deoarece există un singur registru, părțile nu trebuie să mențină mai multe documente, fapt care duce la mult mai puțină dezordine. Fără a fi nevoie de intermediari, decontările pot fi, de asemenea, făcute fără probleme și efort.
    • Reducerea costurilor – Pentru că blockchain elimină nevoia de terți și intermediari, costurile sunt reduse. Având în vedere că puteți avea încredere în partenerul comercial, nu aveți nevoie de nimeni altcineva pentru a stabili regulile și politicile de schimb. Costurile și efortul cheltuit cu documentația și revizuirile acesteia sunt, de asemenea, salvate, deoarece toată lumea poate vedea o singură versiune a registrelor.

Concluzii

Acest lanț de tranzacții digitale – Blockchain – revoluționează modul în care consumăm internetul în zilele noastre. Operațiunile digitale sunt realizate cu acordul nodurilor din rețea, fără intermediari. Fiecare tranzacție este notată și păstrată, astfel putând avea acces la tot istoricul respectivei tranzacții. Oferă numeroase beneficii pentru diferite industrii cum ar fi cele auto, de gambling, farmaceutice, bancare și chiar la nivel guvernamental.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?