Marian Oprișan își sărbătorește astăzi ziua de naștere

0
1528

Vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, își sărbătorește astăzi, de Înălțarea Sfintei Cruci, ziua de naștere. Cu o carieră politică și în administrație începută în anii de după Revoluția din 1989, Oprișan este un om politic care a scris istoria recentă a Vrancei. A fost, în mai multe mandate, vicepreședinte și președinte al Consiliului Județean, președinte al organizației PSD Vrancea, președinte al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR).
Este inițiatorul și susținătorul unor proiecte precum construirea noului spital județean, modernizarea drumurilor județene, VranceaAqua – privind alimentarea cu apă și canalizarea, Vrancea Curată – privind managementul deșeurilor, reabilitarea unor clădiri emblematice, cum ar fi fosta Prefectură Putna, acum sediu universitar, fostul Tribunal, Muzeul de Științele Naturii, modernizarea Crângului Petrești, construirea Bazinului de înot din Focșani.
De asemenea, a sprijinit construcția Catedralei Ortodoxe din Focșani, dar și Parcul memoriei naționale, unde au fost plantați 300 de mii de stejari, întru cinstirea eroilor care și-au jertfit viața în Primul Război Mondial. Vrancea are astfel o istorie vie, mărturie stând și Mausoleele de la Mărășești, Mărăști, Soveja și Focșani, reabilitate în cadrul proiectului „Drumul de glorie al Armatei Române”, inițiat de Marian Oprișan.
În data de 16 iulie 2020, Marian Oprișan a semnat, în calitate de președinte al Consiliului Județean Vrancea, Certificatul de Urbanism pentru porțiunea autostrăzii A7 Buzău-Focșani, în vederea autorizării executării lucrărilor de construcții, iar pe 9 septembrie 2020, Certificatul de Urbanism pentru porțiunea autostrăzii A7 Focșani-Bacău.
Ales, după scrutinul din 2020, vicepreședinte al Consiliului Județean Vrancea, dar și lider al consilierilor județeni social democrați, Marian Oprișan a declarat că aleșii PSD vor demonstra în acest mandat că știu să facă opoziție constructivă, ceea ce s-a și întâmplat.
Pe plan personal, la finele lunii august 2021, Marian Oprișan s-a căsătorit cu Mihaela Arbănaş, director al Direcției de Dezvoltare și Promovare din cadrul CJ Vrancea.

„Monitorul de Vrancea” îi urează vicepreședintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan, multă sănătate și „La mulți ani”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here