Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

CNI vrea să construiască o creșă în Odobești

Compania Națională de Investiții are în plan să construiască o creșă în orașul Odobești, momentan fiind scos la licitație contractul pentru serviciile de coordonare în materie de securitate și sănătate în muncă pentru obiectivul de investiții, contract estimat la 21.000 lei. Conform indicațiilor, „activitatea de coordonare în materie de securitate și sanătate în muncă trebuie să fie organizată și desfășurată pe toată durata de realizare a lucrărilor la obiectivul de investiții, acestea fiind prevăzute să se realizeze în termen de 12 luni”. Potrivit caietului de sarcini, obiectivul de investiții „Construire creșă medie în orașul Odobești, județul Vrancea” se va realiza în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), derulat de CNI, clădirea urmând a fi construită pe strada Gicu Dragomir, pe o suprafață de teren de 5.000 metri pătrați.

Creșa va avea regimul de înălțime parter, urmând a avea centrală termică pe peleți, pentru ca alimentarea cu energie termică să se facă din surse proprii, pentru a asigura independența în exploatare a imobilui. Totodată, este prevăzut un sistem de panouri fotovoltaice care va asigura energie complementară din surse regenerabile. „Prin intermediul unui inverter, energia solară oferită de colectoarele solare va fi transformată în curentul necesar. Invertorul trebuie să fie unul inteligent, astfel încât să permită alimentarea parțială din rețea”, se mai arată în documentație. În momentul în care discuțiile privind realizarea creșei au trecut prin Consiliul Local Odobești, valoarea investiției fusese estimată la 13.983.421,80 de lei, fără TVA.

În prezent în orașul Odobești există un număr de 112 cereri nesoluționate ale părinților care solicită înscrierea copiilor la creșă, precum și un număr de 267 de copii până în trei ani. Orașul Odobești nu deține în momentul actual nicio creșă. Proiectul propus va veni în completarea altor proiecte deja implementate, cum ar fi aducțiunea de apă, canalizare în zona amplasamentului, lucrări finalizate în cursul anului 2022. Proiectul propus se va îmbina și va veni în completarea proiectelor deja implementate, contribuind astfel la creșterea calității serviciilor publice acordate cetățenilor (…). În orașul nostru există un număr de 124 de locuințe ANL și sociale, majoritatea tinerilor care locuiesc în aceste apartamente având în medie câte 2 copii care vor fi principalii beneficiari ai acestei investiții”, se explica în hotărârea de CL, menționându-se totodată că în zonă vor fi ridicate Observatorul Astronomic, blocurile nZEB pentru tineri și noul sediul al Jandarmeriei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?