Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Baschet, Cupa României – Focșănenii vor juca în grupa preliminară la Târgu Mureș

 

  • Din Grupa C, fac parte CSM Focșani, CSM Târgu-Mureș, CSM Galați
  • Turneul preliminar este programat pentru 15-17 septembrie
  • CSM Focșani 2007 va începe pregătirea pentru viitorul sezon competițional la 23 august 

Anul competițional 2023-2024 la baschet masculin va începe la jumătatea lunii august când sunt programate turneele preliminare al Cupei României. În urma tragerii la sorți de la Pitești de sâmbătă, 29 iulie, a fost stabilită componența celor șase grupe ale competiției. În comunicatul publicat pe siteul FRB.ro, este precizat că ”în faza superioară se califică după disputarea meciurilor din turneele preliminare, câștigătoarele celor 6 grupe, precum și cele mai bune două ocupante ale locurilor 2. Cele opt echipe vor continua lupta pentru trofeu în cadrul Final 8 CRBM, sezonul 2023-2024, turneu care se va disputa în perioada 13-17 februarie 2024, în vreme ce o zi mai târziu este programat All Star Game 2024”

          CSM Focșani 2007 face parte din Grupa C, alături de CSM Târgu Mureș și CSM Galați. Cum în fiecare intersezon componența echipelor din Liga Națională este modificată în mod substanțial, este dificil de făcut estimări despre șansele focșănenilor de a se califica în Turneul Final 8 CRMB. Oricum, cred că echipa Focșaniului va avea șanse egale cu ale celorlalte două competitoare din grupă, chiar dacă turneul preliminar al Grupei C va fi la Târgu Mureș.

Meciurile se vor disputa în perioada 15-17 septembrie.

Profesorul Petruț Mihai, antrenorul principal al CSM Focșani 2007, mi-a spus că echipa va începe la 23 august pregătirea pentru viitorul sezon competițional. Comitetul director al CSM Focșani 2007 a aprobat componența Lotului pentru sezonul 2023-2024. Vor juca pentru CSM 2007 Pavle Reljic, Konstiantin Anikienko, Terry Nolan Jr., Sherwood Brown, Rijad Avdic, Ionuț Berceanu, Cătălin Petrișor, Dragos Axinte, Alexandru Coconea, Lucian Țibârnă, Mihăiță Cucu, Ștefan Mihai, Giani Chirilă,  Mihnea Necula. Este așteptat să semneze și Luca Cîrstea.

          Sherwood Brown,americanul în vârstă de 31 de ani, revine în România după un sezon petrecut în Potugalia, la CD Povoa, unde plecase în vara trecută de la CSM Timișoara. Rijad Avdic este bosniac, are 25 de ani, a jucat în sezonul 2022-2023 în Bosnia, la Bosna și Spars Sarajevo. A mai evoluat în Germania pentru Alba Berlin, SSV Iok Bernau Alba, Bayern Munchen 2 și WWU Baskets Muenster. Terry Nolan Jr. este american, are 25 de ani, vine din Portugalia unde a jucat pentru Imortal Luzigas Albufeira. Alexandru Coconea vine de la CSM U Craiova, Dragoș Axinte de la CSO Voluntari, Lucian Țibîrnă revine de la CSM VSKC Miercurea Ciuc. Cătălin Petrișor, Pavle Reljic, Konstiantin Anikienko, Ionuț Berceanu, Mihăiță Cucu continuă la CSM Focșani 2007, iar Ștefan Mihai, Giani Chirilă, Mihnea Necula sunt promovați de la juniorii Focșaniului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?