Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Continuă lucrările de reabilitare a Casei Tatovici

Consiliul Județean are în derulare lucrările la obiectivul de investiție „Consolidare și restaurare Secția de științe ale naturii și acvariu – Casa Tatovici”. Lucrările se derulează conform graficului, cu lucrări de restaurare și reabilitare a unor elemente care asigură unicitatea acestui imobil istoric. „Casa Tatovici, o clădire cu semnificație istorică, se află în plin proces de restaurare. În următoarele două luni, vor fi finalizate lucrările de reabilitare pentru a reda clădirii frumusețea și strălucirea sa autentică“, a scris președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma pe pagina sa de facebook.

Proiectul „Consolidare și restaurare Secția de științe ale naturii și acvariu – Casa Tatovici” are o valoare totală a lucrărilor de proiectare și execuție de 1,7 milioane de euro. Obiectivul de investiții este finanțat din fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020. Vor avea loc mai multe lucrări de reabilitare, atât la interiorul clădirii, cât și în exterior, care vor pune în valoare Secția de Științe ale Naturii și Acvariu, în vederea valorificării patrimoniului cultural local și a identității culturale și redarea acestuia către publicul vizitator. Termenul de execuție al lucrărilor este de 34 de luni.

Casa Tatovici, amplasată vizavi de Biserica Catolică, este una dintre clădirile de referință din municipiul Focșani, ce păstrează specificul orașului românesc de secol al XIX-lea. Lucrările sunt realizate de Asocierea reprezentată de Research Consorzio Stabile Societate Consortile A.R.L, în calitate de lider de asociere. Societatea Consorzio Stabile are un portofoliu bogat, sens în care este menționată restaurarea Palatului Regal din Caserta, fostul Cinema Radar și fostul Hotel Savoia – Monopoli, Palazzo Citterio – Grande Brera – Milano și Castelul feudal din Grottole.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?