Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

UNSAR: Despăgubirile plătite pentru locuinţele afectate de incendii au crescut cu peste 69%

Companiile membre ale Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare-Reasigurare din România au plătit anul trecut despăgubiri de peste 43,3 milioane lei doar pentru acoperirea prejudiciilor cauzate de incendii locuinţelor, cu peste 69% mai mult faţă de 2021, conform unei analize realizate la nivelul asociaţiei. De asemenea, numărul dosarelor de daună despăgubite, ca urmare a producerii riscului de incendiu, a înregistrat la rândul său o creştere de 74% faţă de 2021, ajungând la 1.539 de cazuri – care reprezintă circa 6% din numărul total de dosare achitate anul trecut în baza asigurărilor facultative de locuinţe.

Practic, 4 din cele 73 de dosare de daună achitate zilnic de companiile membre UNSAR în baza asigurărilor facultative de locuinţe sunt generate de producerea unor incendii care afectează locuinţele, se menţionează într-un comunicat al UNSAR.Impactul acestor daune, atât asupra locuinţei, cât şi asupra bugetului unei familii, este unul foarte important. Sunt oameni care riscă să rămână fără un acoperiş deasupra capului. De aceea, dorim să venim în sprijinul proprietarilor de locuinţe cu informaţii utile despre soluţiile de protecţie financiară pe care le pot accesa‟, a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte & director general al UNSAR.

În medie, 19 incendii afectează în fiecare zi locuinţele din România. În plus faţă de soluţiile de prevenţie, este important ca oamenii să se informeze mai bine legat de cum se pot proteja financiar de consecinţele producerii acestor riscuri, prin intermediul unei asigurări facultative. Aceasta se poate încheia doar pentru locuinţele care sunt deja protejate de o poliţă obligatorie PAD, care acoperă 3 riscuri catastrofale (cutremure, inundaţii şi alunecări de teren) până la limita de 20.000 euro, respectiv 10.000 euro, în funcţie de tipul construcţiei. În schimb, printr-o asigurare facultativă, locuinţa poate fi protejată la valoarea ei reală şi pentru mult mai multe riscuri (incendiu, explozie, furtună, vijelie, căderi de corpuri, furt, vandalism, etc.). (…)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?