Primăria Jitia continuă procesul de asfaltare a drumurilor locale. În acest sens are în derulare un proiect ce vizează modernizarea drumurilor de interes local în comună, în valoare de aproape 4 milioane de lei. „Obiectul proiectului constă în modernizarea drumurilor de interes local în comuna Jitia, județul Vrancea, pentru un număr de 4 străzi în lungime de 3.083 ml, după cum urmează: Strada Podul Trestiei – 1.598 ml; Strada Căminului – 539 ml; Strada Plaiului – 649 ml; Strada Crizantemelor – 297 ml. Lucrările prevăzute a se executa asigură fluență traficului și siguranță circulației, pe fondul creșterii capacității portante în concordanță cu intensitatea traficului actual și de perspectivă, contribuind totodată la facilitarea intervențiilor operative, indiferent de anotimp și condițiile climaterice.
Modernizarea structurii rutiere și asigurarea scurgerii apelor pluviale asigură o viteză de circulație normală, impunându-se ca o necesitate pentru creșterea confortului și siguranței în exploatare, contribuind în același timp la desfășurarea în condiții optime de timp și trafic a mijloacelor de transport în comun, precum și a transportului școlar în zonă”, se arată în descrierea investiției. De altfel, autoritățile locale din Jitia mai au în derulare și alte două proiecte de investiții. Este vorba despre reabilitarea, modernizarea și dotarea căminului cultural din localitate – valoarea proiectului fiind de peste 1,2 milioane de lei, și reabilitarea energetică a sediul primăriei, cu o valoare totală estimată a investiției de 1,6 milioane de lei.
„În momentul de față clădirea se confruntă cu unele probleme legate de structura șarpantei din lemn și de eficiența energetică. Astfel, s-au identificat deficiențe locale la nivelul învelitoarii, prin pete de rugină și infiltrații de apă în streașină, tencuieli deteriorate pe fațadele clădirii, socluri într-o stare de degradare datorită umezelii, a infiltrațiilor de apă și lipsei unei protecții hidrofuge, tâmplaria exterioară din PVC este neetanșă și prezintă degradări la sistemul de închidere, cu capacitate mică de izolare termică, degradări ale finisajelor scărilor de acces. Clădirea nu este echipată cu sisteme de ventilare mecanică, răcire sau condiționare a aerului, în sistem centralizat”, se explică în documentație.