Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Studenţii, masteranzii şi doctoranzii români – invitaţi să candideze la Programul Elie Wiesel Study Tour

American Councils for International Education invită studenţii, masteranzii şi doctoranzii cetăţeni români, cu vârsta între 20 şi 27 de ani, să candideze pentru a participa la Programul Elie Wiesel Study Tour, ce se desfăşoară în perioada 27 august – 9 septembrie, a transmis, marţi, Ambasada SUA la Bucureşti. Cei care sunt interesaţi se pot înscrie online până la data de 23 iulie, completând formularul disponibil online la forms.office.com/r/VVwVn9MtM6. Organizatorii vor selecta 15 participanţi, în urma evaluării dosarului.

Programul tematic Elie Wiesel Study Tour, aflat la cea de-a şasea ediţie, este finanţat de către Ambasada Statelor Unite în România, Ambasada Regatului Ţărilor de Jos în România, Institutul Polonez din Bucureşti, Ambasada Republicii Federale Germania în România şi Ambasada Statului Israel în România şi îşi propune să ofere studenţilor interesaţi de tematica drepturilor omului şi de istoria Holocaustului ocazia de a înţelege mai multe despre aceste subiecte şi de a aprofunda cunoştinţele deţinute. Cele 15 burse oferite acoperă costurile cu cazarea, mese în regim de demi-pensiune, vizite la organizaţii reprezentative pentru tematica abordată, precum şi materiale promoţionale.

Ediţia din acest an va include vizite la Casa Memorială Elie Wiesel, Cartierul Evreiesc din Budapesta, Memorialul „Pantofi de-a lungul promenadei Dunării”, Lagărul de concentrare Dachau, Lagărul de concentrare Theresienstadt, Complexul Muzeal Auschwitz-Birkenau, Cartierul Evreiesc Kazimierz din Cracovia şi Fabrica lui Schindler. Participanţii vor avea parte de activităţi diverse de tip team building, dezbateri, workshopuri şi sesiuni de informare de interes pentru tematica programului. Pe toată durata vizitei de studiu, participanţii vor fi însoţiţi de un profesor de specialitate ce le va oferi toate informaţiile cu privire la locurile vizitate, va conduce dezbateri tematice şi îi va provoca să gândească critic.

După finalizarea programului, fiecare dintre cei 15 participanţi trebuie să organizeze o activitate de diseminare pe tematica programului, în facultatea sau comunitatea din care provine. Programul este deschis studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor care îndeplinesc următoarele condiţii cumulative: au cetăţenie română, au minim 20 de ani şi maxim 27 de ani împliniţi în momentul începerii programului (27 august), sunt actualmente studenţi, masteranzi sau doctoranzi în mediul rural sau urban, în ţară sau în străinătate, la orice profil de studiu, au cel puţin cunoştinţe medii de limba engleză, demonstrează interes faţă de tematica programului, sunt dispuşi să organizeze minim o activitate de diseminare la final – articol, interviu, conferinţă locală etc.

Informaţii complete despre program sunt disponibile pe site-ul romania.americancouncils.org.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?