Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

FOTO: Campionatul Național de minibaschet – Antrenorul CSS Focșani: ”A fost o experiență plăcută atât pentru copii cât și pentru mine!”

 

  • CSS Focșani s-a clasat pe locul 3 în Grupa a 14-a, cu 6 victorii și un meci pierdut
  • Echipa este antrenată de fostul dublu vicecampion național, profesorul Andrei Neguroiu

Competiția Sportivă Națională U 12 de la Costinești, așa cum o numește FR Baschet, de fapt un campionat de minibaschet, a avut între cele 129 echipe participante și pe cea a Clubului Spotiv Școlar (CSS) Focșani. Jucători – Vlad Cătan, Matei Stănilă, Luca Dogaru, Ianis Mocanu, Radu Petroiu, Laurențiu Mihai, David Alecu, Cezar Stoicescu, Mihnea Pastia, Robert Crîngașu, Narcis Bădeanu, Eric Prodan, Andrei Mihnea. Copii care ”fac baschet cam de un an; sunt născuți în 2011 și 2012 și au fost la prima lor experiență la un campionat oficial”, mi-a spus antrenorul lor, tânărul profesor Andrei Neguroiu.

În competiția de la Costinești, care a avut loc în perioada 25 iunie – 1 iulie, echipele au fost împărțite în grupe de câte 9 sau 10 echipe. Grupa a 14-a, din care au făcut parte puștii Focșaniului, a avut 10 echipe: ACS KSE Târgu Secuiesc, ACS Baller București 1, CSS Focșani, ABC Play București Albastru, CS Steaua Magic București Roșu, ABC Laguna București Albastru, ACS U-BT Cluj-Napoca Galben, BCN Râmnicu Valcea 1, CS Vâlcea 1924 Rm Vâlcea, LPS Bihorul Oradea, clasate în această ordine la terminarea jocurilor celor 7 runde ale programului competițional.

          Rezultatele CSS Focșani: 65-16 cu CS Valcea 1924 Râmnicu Vâlcea, 70-13 cu LPS Bihorul Oradea 2, 33-37 cu ACS Baller București 1, 32-7 cu BCN Râmnicu Vâlcea 1, 44-19 cu ACS U-BT Cluj-Napoca Galben, 38-10 cu CS Steaua Magic București Roșu, 39-22 cu ABC Laguna București Albastru.

          ”A fost o experiență plăcută atât pentru copii cât și pentru mine, cu un rezultat satisfăcător”, a fost concluzia profesorului Andrei Neguroiu.

Antrenorul CSS Focșani mi-a mai spus că pentru sezonul care va începe în toamnă, va înscrie echipa în Campionatul Național U 12 și U 13, eventual într-un campionat regional.

Antrenorul fost dublu vicecampion național, profesorul Andrei Neguroiu

După ”International Basketball Youth Tournaments” ediția a 4-a, de la Marathon, în Grecia, unde echipa U 16 a LPS Focșani s-a clasat pe locul al doilea, antrenorul echipei de Ligă Națională a CSM Focșani 2007, Petruț Mihai, directorul LPS, mi-a declarat că ” baschetul focșănean a încheiat o săptămână foarte bună, pentru că și mai tânărul nostru coleg, Andrei Neguroiu, cu echipa de minibaschet, a avut evoluții foarte bune la Festivalul de Minibaschet desfășurat la Costinești. Sunt foarte mândru că după ani de activitate în baschet am lângă mine doi colegi antrenori, doi foști sportivi de-ai mei, amândoi dublu vicecampioni naționali cu echipele orașului nostru în calitate de jucători, doi băieți minunați care fac o treabă foarte bună acum, ca antrenori”.

          Despre antrenorul Andrei Neguroiu, unul dintre cei mai talentați baschetbaliști pe care i-a dat Focșaniul, și pe care îl știu de pe vremea când era cam de vârsta actualilor săi elevi, am vrut să scriu chiar atunci când a început să lucreze cu copii ca angajat al clubului. Mi-a cerut să-l păsuiesc, să mai aștept până va avea ce să spună despre el, ca antrenor și profesor și despre elevii săi. Întotdeauna a fost de o modestie cuceritoare, egală doar cu marile sale calități de baschetbalist. L-am păsuit până când a ieșit de bună voie și nesilit de nimeni pe facebook cu imagini de la Costinești, imediat după terminarea turneului. Declarația lui a vorbit despre o „experiență plăcută atât pentru copii cât și pentru mine, cu un rezultat satisfăcător”. Fostul lui profesor și antrenor Petruț Mihai vorbește despre un rezultat foarte bun al echipei și al lui Andrei Neguroiu, unul dintre cei doi băieți minunați care fac o treabă foarte bună acum, ca antrenori, celălalt fiind Florin Munteanu, antrenorul de la U 16. Andrei Neguroiu a luat o grupă de copii cu care își dorește să meargă până la capătul junioratului. Și, poate, să obțină cu ei ce au obținut profesorii Petruț Mihai și regretatul Mircea Petrișor cu generația din care el a făcut parte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?