Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Un miliard de lei pentru industria materialelor de construcție

Partidul Social Democrat își respectă promisiunile făcute românilor și transformă în fapte angajamentele asumate atunci când a intrat la guvernare, afirmădeputatul Laurențiu Marin. Acesta precizeazăcă primul demers a fost cel privind scăderea prețurilor la alimentele de strictă necesitate, un proiect pe care îl implementează și alte state din Uniunea Europeană. Parlamentarul vrâncean a arătat că al doilea proiect a fost lansat în dezbatere publică de Guvernul Ciolacu și se referă la Programul naţional pentru dezvoltarea producţiei interne de produse şi materiale de construcţii.

Deputatul Laurențiu Marin a explicat și de ce social democrații, prin intermediul Guvernului condus de Marcel Ciolacu, și-au asumat acest proiect.

,,Pentru că România este într-un uriaș proces investițional! Se construiește intens, și-n domeniul privat și în cel public. Sunt proiecte de anvergură pentru infrastructura națională, autostrăzi, drumuri naționale, căi ferate, metrou, spitale și avem nevoie de materiale de construcție. Până acum, cele mai multe materiale, adică 70% din necesar, vin din import și înseamnă o presiune suplimentară pe bugetul României. De exemplu, în 2021, România a importat materiale de construcție de 8,2 miliarde de euro. De aceea este necesară susținerea dezvoltării industriei naționale de materiale de construcții. Programul inițiat de PSD are deplină justificare economică și va asigura ritmic, la prețuri corecte și fără sincope, aprovizionarea materialelor de construcție necesare constructorilor. Nu în ultimul rând, acest program va contribui într-o proporție importantă la reducerea deficitului comercial al țării și se vor înființa noi locuri de muncă, care implicit înseamnă și un venit pentru bugetul statului, prin taxe și impozite”, a precizat deputatul social democrat Laurențiu Marin.

Acesta a arătat că prin Programul naţional pentru dezvoltarea producţiei interne de produse şi materiale de construcţii, guvernul va aloca cel puțin 1 miliard de lei pentru mai multe tipuri de investiții. Vor fi susținute investițiile în înființarea unei noi unități de producție sau diversificarea/amplificarea activității existente; investiții inițiale pentru o nouă activitate economică, circumscrisă obiectivelor Programului. Nu în ultimul rând vor fi alocate fonduri pentru achiziția de brevete, licențe și alte drepturi de proprietate intelectuală  pentru creșterea calității producției interne de produse și materiale de construcții, ca premisă pentru creșterea exporturilor. ,,Sunt programe care susțin investițiile în economia românească, în dezvoltarea firmelor românești, înființarea a noi locuri de muncă pentru români!”, a mai spus deputatul Laurențiu Marin.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?