Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Subiecte BAC 2023 – profilele real și tehnologic. Eseu de minimum 400 de cuvinte în care absolvenții au avut de ales între Liviu Rebreanu și Camil Petrescu

Subiectele de la proba de Limba și literatura română au fost primite de elevi la ora 9, iar timpul de rezolvare este de 3 ore. La subiectul al III-lea, elevii au avut de redactat un eseu în care să prezinte particularitățile unui text narativ studiat, aparținând lui Liviu Rebreanu sau lui Camil Petrescu, conform subiectelor confirmate pentru Edupedu.ro de elevii care au ieșit de la probă.

La subiectul I, absolvenții de liceu de la profilul real și tehnologic au avut un text la prima vedere de C. Călinescu, „Ion Creangă. Viața și opera”. Pe baza acestui text, candidații au rezolvat mai multe exerciții.

La subiectul I, punctul B, candidații au avut să argumenteze dacă oamenii trebuie sau nu să exprime recunoștință față de școlile în care au fost formați, raportându-se atât la informațiile din fragmentul extras, cât și la experiența personală sau culturală.

Subiectul III a fost un eseu în care să prezinte particularitățile unui text narativ studiat aparținând lui Liviu Rebreanu sau lui Camil Petrescu.

Articolul integral pe – https://www.edupedu.ro/subiecte-bac-2023-profilele-real-si-tehnologic-eseu-de-minimum-400-de-cuvinte-in-care-elevii-au-avut-de-ales-intre-liviu-rebreanu-si-george-calinescu/

Conform datelor transmise de Inspectoratul Școar Județean (ISJ), „la nivelul județului Vrancea, cei 2182 de candidați înscriși la bacalaureat vor susține probele scrise în 8 centre de examen”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?