Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

FOTO: Crucea Roșie Vrancea continuă să sprijine populația civilă afectată de războiul din Ucraina

Voluntarii Filialei de Cruce Roșie Vrancea, cu suportul Fundației Hilfsverein Nymphenburg e.V. Germania și a Crucii Roșii Române continuă să sprijine populația civilă afectată de războiul din Ucraina. Peste 140 tone de ajutoare umanitare constând în materiale de construcții (articole/scule și echipamente de tâmplărie și mecanică – placaje și OSB), produse alimentare și produse de igienă au ajuns în cursul lunilor aprilie, mai, iunie la populația civilă din Ucraina, din regiunile Herson, Odessa, Uman, Kiev, Zaporajie, Cernăuți.

Reamintim că în perioada ianuarie – iunie 2023, Filiala de Cruce Roșie Vrancea a organizat peste 29 transporturi umanitare, toate distribuite pe teritoriul Ucrainei, direct populației din zonele greu afectate de război, dar relocate în zone mai sigure. Se înregistrează o criză umanitară fară proporții! Disperarea atinge cote maxime în Herson.

Distrugerea barajului de la Kahovka, din data de 6 iunie 2023, a cauzat inudații în sudul Ucrainei, regiunea Herson și a făcut ca numărul de victime să crească considerabil. Peste 1400 de case au fost inundate, peste 11.000 de persoane au fost evacuate. Oamenii care locuiesc în regiunea ucrainiană Herson, trăiesc la limita sărăciei, au nevoie continuă de apă, alimente, produse de igienă, localnicii formează cozi la mașinile care alcătuiesc convoiul umanitar în speranța de a primi un mic ajutor.

Facem un apel către populație pentru a dona apă, alimente neperisabile și produse de igienă. Crucea Roșie Vrancea organizează transporturi umanitare ori de câte ori este nevoie.

Comunicat de presă

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?