Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Fotbal, baraj Liga a III-a – Campioana Vrancei a ieșit cu victorie din baraj, dar au promovat dobrogenii

 

  • Axiopolis Cernavodă – Victoria Gugești 1-3 (0-0)

Formația Victoriei Gugești: Apenciucesei – Popa, Stănescu, Robert Bratu, Dediu – Ghizdenu, Stanciu, Liviu Dumitriu, Alexandru – Costin, Predoiu. Rezerve: Mihalache, Călin, Cosmin Bratu, Ionescu, Isac, Mihăilă, Cosmin Milea, Petcu, Duca.

Antrenori: Claudiu Ionescu, principal, Săndel Vasile, secund

          Victoria Gugești a obținut o spectaculoasă victorie la Cernavodă în partida disputată sâmbătă, 24 iunie, de la ora 17:30, în compania formației locale Axiopolis, în returul barajului pentru promovarea în Liga a III-a. Așa cum se arătaseră în meciul tur cele două campioane județene, Axiopolis, învingătoare cu 4-1 la Gugești, era ca și promovată, în discuție rămânând doar scorul cu care urma să se încheie returul. Eventual, la câte goluri diferență se vor impune gazdele. Pe teren, lucrurile au stat altfel decât arătau previziunile. Cu un lot, în mod evident, mai puternic, gazdele au început în forță, dar în minutul 4 au rămas în zece după eliminarea lui Andrescu care l-a lovit cu gheata în cap pe Ghizdeanu, rămas năucit pe teren, apoi în afară, minute bune. Chiar și în aceste condiții, cu Moise în mare vervă, Axiopolis a fost periculoasă și, în minutul 30 a obținut o lovitură de pedeapsă. Moise a bătut pe jos, dar Apenciucesei a ghicit partea și a respins cu piciorul! În minutul 40, Costin a șutat din întoarcere, din careu, dar nu l-a surprins pe portarul gazdelor care a prins mingea. În minutul 45, Costin, din unghi, a șutat spre vinclu, însă mingea s-a dus peste.

După egalitatea din primă repriză, gugeștenii s-au dezlănțuit în repriza a doua. Au deschis scorul în minutul 52, prin Isac – reluare cu capul după ce portaul Cernavodei a respins un șut de la distanță,Axiopolis a egalat trei minute mai târziu după ce Apenciucesei a ratat o ieșire la minge la marginea careului mare. În minutul 60, Stanciu a fost eliminat după un fault la 20 de metri de propria poartă și s-a făcut egalitate numerică. Rămasă în zece jucători, Victoria a înscris pentru 1-2, gol Cosmin Bratu în minutul 67 și 1-3 prin Mihăilă în minutul 75. Până la final, oaspeții au avut câteva șanse de 1-4 și să ducă meciul în prelungiri, Apenciucesei i-a exasperat pe constănțeni cu intervențiile sale formidabile, Victoria a rămas în nouă după încă o eliminare. Și s-a terminat cu 3-1 pentru gugeșteni care au arătat că puteau obține mai mult de la acest baraj! Calificarea fusese decisă în tur pe ploaia torențială de sâmbătă, 17 iunie, și după două goluri ale oapeților marcate în condiții discutabile. Victoria Gugești a evoluat la Cernavodă onorându-și statutul de campioană a Vrancei. Cu determinare, cu inteligență și o bună știință a jocului. A avut neșansa de a întâlni la baraj cel mai tare adversar posibil. Cu o tragere la sorți mai favorabilă, acum putea fi în Liga a III-a. 

Sursa foto, Facebook Axiopolis Cernavodă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?