Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Focșani. O femeie este judecată pentru moartea soțului său, în urma unui accident rutier; inculpat este și un alt șofer

O femeie este acuzată de ucidere din culpă, după ce, în calitate de șoferiță, ar fi produs un accident de circulație în urma căruia propriul său soț și-a pierdut viața. În dosar nu este însă judecată doar văduva, ci și un alt șofer, considerat de asemenea răspunzător de producerea accidentului. Evenimentul rutier a avut loc în Focșani, în primăvara anului 2018, iar rechizitoriul a fost trimis în instanță patru ani mai târziu, cu cei doi inculpați. Însă doar bărbatul și-a recunoscut vina, inculpata invocând în fața judecătorului de cameră preliminară că organele de poliţie nu ar fi efectuat corespunzător cercetarea la faţa locului, motiv pentru care raportul de expertiză criminalistică nu ar fi fost corect întocmit.

Totodată, femeia a susținut că nici nu a participat la efectuarea expertizelor întocmite pe parcursul urmăririi penale și nu s-au putut propune obiective, dar și că, printre altele, nu s-a descris în întregime situaţia de fapt. Însă judecătorul de cameră preliminară a respins „ca neîntemeiate cererile şi excepţiile invocate de inculpata/ parte civilă (…) şi părţile civile (…), cu privire la legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în dosarul (…) Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea”, urmarea fiind constatarea legalității „sesizării instanţei cu rechizitoriul (…) privind pe inculpaţii: 1. (…), cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă; 2. (…), cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală”.

Ulterior, s-a dispus începerea judecăţii cauzei, iar încheierea a rămas definitivă, după ce și tribunalul, în contestație, a menținut opinia judecătoriei, anume că discuțiile țin de fondul cauzei. În acest context, acuzațiile procurorilor au rămas în „picioare”. Astfel, femeia este judecată pe motiv că, pe 14 mai 2018, aflându-se la volan pe strada Fundătura Dionyssos din Focșani, prin nerespectarea dispoziţiilor privind circulaţia rutieră, a efectuat un viraj la stânga pe strada Antrepozite, a pătruns pe culoarul de deplasare al autoutilitarei condusă de inculpat, producând un accident de circulaţie în urma căruia a decedat soţul său, pasager în autoturism, care nu purta centura de siguranţă. Pe de cealaltă parte, inculpatul, de profesie conducător auto, este acuzat că nu respectase limita de viteză maximă admisă pe sectorul de drum – în timp ce conducea autoutilitara pe strada Antrepozite, având direcţia de mers strada Vâlcele – fundătura Antrepozite.

Foto cu rol ilustrativ, sursa: Pixabay

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?