Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

GALERIE FOTO: Fotbal, baraj Liga a III-a – Promovata a fost decisă după meciul tur

 

  • Victoria Gugești – Axiopolis Cernavodă 1-4 (0-1)

Formații

Victoria Gugești: Apenciucesei – Popa, Cosmin Milea, Robert Bratu, Dediu – Alexandru, Liviu Dumitriu, Crăciun, Ghizdeanu – Costin, Predoiu. Rezerve: Mihalache, Gelu Petrescu, Mihăilă, Stănescu, Stanciu, Duca, Cosmin Bratu, Isac, Călin.

Antrenor, Claudiu Ionescu

Axiopolis Cernavodă: Stănciulescu – Sabangeanu, Carabuz, Suciu, Andrescu –  Apostolache, Vieru, Pîrîu – Aghiveli, Carabela, Moise. Rezerve: Mirică, Răducanu, Rotar, Dane, Petrescu, Bilan, Alecu, Fotescu.

Antrenor, Petre Grigoraș

Stadionul dn Gugești a găzduit sâmbătă, 17 iunie, de la ora 17:00, partida dintre formația locală Victoria, campioana Vrancei, și Axiopolis Cernavodă, campioana Județului Constanța din turul barajului pentru promovarea în Liga a III-a. Gazdele au făcut o organizare impecabilă: gazon foarte bun, la ora meciului tribunele erau arhipline, inclusiv cu galeria oaspeților, echipele au intrat pe teren însoțite de juniori ai Victoriei. Atmosferă de joc important, așa cum merită Gugeștiul, unde autorități și public își doresc să-și vadă favoriții în Liga a III-a. Adversarul oferit de tragerea la sorți a fost, însă, cel mai tare posibil și, așa cum avea să se dovedească de-a lungul celor 90 de minute ale partidei de sâmbătă, cu o valoare cu mult peste nivelul Ligii a 4-a! Înainte de orice alte considerații, este de spus că Victoria a făcut cel mai bun meci al său din sezonul care se încheie.Fotbaliștii gugeșteni au fost admirabili în efortul lor, s-au ridicat în multe momente la nivelul ospeților, însă nu a fost suficient pentru a obține un rezultat care să le dea speranțe pentru promovare. Axiopolis a câștigat cu 4-1 și ecuația promovării  fost rezolvată încă din tur.

          Adversarii de sâmbătă ai Victoriei au dominat mai mult și au încheiat în avantaj prima repriză, după golul marcat de Aghiveli care a primit mingea fiind în afara jocului, însă arbitrii au spus că ar fi primit-o de la adversar. Până atunci, însă, gugeștenii avuseseră două mari ocazii de gol: în minutul 17, după o lovitură de colț mingea a fost recentrată apoi a ajuns la Crăciun care a șutat lângă stâlpul din stânga lui Stănciulescu, dar portarul oaspeților a prins-o; un minut mai târziu, Costin a sprintat pe dreapta, a centrat în careul mic – minge de gol pe care Alexandru nu a reluat-o spre poartă iar șutul ulterior al lui Predoiu a fost blocat.

Odată începută repriza a doua, a început și ploaia, care avea să devină torențială pe parcurs. În minutul 48, Cosmin Milea a trecut, în careu, din lateral prin fața lui Moise care avea mingea la picior. Constănțeanul a plonjat iar centralul a dictat penalty. Milea, care este și arbitru, a protestat – o fi știut el de ce – nu s-a schimbat nimic și Moise a făcut 0-2 din lovitura de la 11 metri. În minutul 53, Predoiu a trimis înalt în careul oaspeților care au respins până la 20 de metri la Crăciun care a preluat și a plasat mingea în gol, aproape de stâlpul din dreapta lui Stănciulescu: 1-2.

Cu liniile avansate în speranța egalării, gazdele au fost surprinse descoperite în două rânduri când dobrogenii au dus scorul la 1-4: în minutul 66, Moise a centrat și Alecu a deviat în gol iar în minutul 73, Petrescu a încercat să degajeze și a trimis mingea în proprie poartă. Până la final, Victoria a fost aproape de gol în câteva rânduri, așa cum au fost și oaspeții, dar imprecizia atacanților sau intervențiile celor doi portari au făcut ca scorul să rămână cel stabilit în minutul 73.

Promovarea a fost fost jucată pentru că este, practic, imposibil ca Axiopolis, care are un joc spectaculos, combinativ, să fie bătută acasă la mai mult

de trei goluri diferență. Victoria Gugești a dat tot ce a putut. Dar mai mult nu a putut! Returul va avea loc la Cernavodă, pe Stadionul ”Ideal”, sâmbătă, 24 iunie, de la ora 17:30.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?