Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Întâlnire pentru prevenirea riscului de abandon școlar și absenteism în rândul copiilor din medii defavorizate

La Consiliul Județean Vrancea a avut loc ieri o întâlnire pentru prevenirea riscului de abandon școlar și absenteism în rândul copiilor aflați în situații de risc, din medii defavorizate, în special din comunitățile cu populație romă. La dezbaterea inițiată de consilierul județean Constantin Toader au participat prim-vicepreședintele Asociaţiei Partida romilor Pro-Europa, deputatul Daniel Vasile, primarul Merlin Ivancea din Slobozia Bradului, inspector școlar pentru minorități Maria Costache, Anca Candrea – șefa Serviciului de Intervenție în Regim de Urgență din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, reprezentanți ai comunității rome, directori de școli din mai multe localități din Vrancea, mediatori școlari și sanitari.

Scopul întâlnirii a fost informarea comunităților în vederea conștientizării importanței frecventării școlii de către copii și identificarea de soluții pentru reducerea fenomenului de abandon școlar și absenteism, cauzat în principal de sărăcie și de lipsa de educație.

În altă ordine de idei, Propunerea legislativă privind înfiinţarea Muzeului Naţional de Istorie şi Cultură a Romilor din România a primit marţi raport de adoptare de la Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor, arată AGERPRES. Anterior, propunerea a primit raport favorabil de la deputaţii din Comisia pentru drepturile omului. Iniţiatorul propunerii, deputatul minorităţilor naţionale Cătălin Manea, spune că s-a făcut încă un pas extrem de important pentru minoritatea romă din România, care va avea în sfârşit un Muzeu Naţional de Istorie şi Cultură a Romilor, instituţie care va contribui la cunoaşterea unor adevăruri istorice, precum robia şi deportarea în Transnistria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?