Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

AUTOCAR implicat într-un accident, la ieșire din Adjud! Șapte persoane rănite, printre care un copil

Un accident rutier, în care au fost implicate un autocar de transport persoane și un autoturism, s-a produs astăzi pe DN2  E85, în zona localității Domnești. Șapte persoane au fost rănite, printre care un copil, potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea.

„Pompierii militari au fost alertați astăzi, 08 iunie, în jurul orei 12:35 despre producerea unui accident rutier pe DN 2 E 85, în localitatea Domnești, în care au fost implicate un autoturism, în care se aflau 3 persoane, printre care și un copil în vârstă de 5 ani, și un autocar, în care se aflau șoferul și 10 pasageri. În urma impactului dintre acestea au rezultat 7 victime.
Pentru gestionarea situației de urgență, la locul evenimentului s-au deplasat 3 echipaje din cadrul Secției de Pompieri Adjud cu 1 autospecială de descarcerare, 1 ambulanţă SMURD și 1 autospecială de stingere cu apă și spumă, precum și echipaje de la Serviciul de Ambulanţă Județean Vrancea (S.A.J.).
Echipajul SMURD, a preluat și a transportat la spital victimele aflate în autoturism, respectiv, 2 femei și 1 copil. Celelalte 4 victime au fost asistate la fața locului de echipajele S.A.J., 2 dintre acestea au fost transportate la spital, iar 2 au refuzat transportul.
De asemenea, la locul intervenției, pompierii au asigurat măsurile necesare de prevenire și stingere a incendiilor”, se arată în comunicatul Compartimentului de Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea, autocarul efectua o cursă regulată, pe ruta Botoșani-București și transporta zece pasageri:

„În acest moment, polițiștii rutieri intervin la un eveniment sesizat prin apel 112, la ora 12.23. Pe D.N. 2 – E 85, în afara localitatii Adjud, s-a produs un accident rutier, în care au fost implicate un autocar transport persoane și un autoturism, în urma căruia a rezultat rănirea ușoară a trei persoane din autoturism și a altor trei persoane din autocar. Autocarul efectua o cursă regulată, pe ruta Botoșani-București, iar la momentul evenimentului transporta 10 pasageri.”

La această oră, „traficul este blocat pe sensul de mers Adjud- Focșani și se circulă alternativ, pe celălalt sens de mers”, conform comunicatului IPJ Vrancea.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a estimat reluarea normală a circulației în 45 – 60 de minute.

La accidentul de la ieșirea din Adjud au intervenit și salvatori din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vrancea. ,,Astăzi, la ora 12:23, Dispeceratul SAJ Vrancea a primit o solicitare pentru un accident rutier pe E 85 la ieșire din Adjud către Focșani în care au fost implicate un autocar și un autoturism. La solicitare s-au deplasat două echipaje SAJ de urgență, un echipaj C2 cu medic, unul B2 cu asistent și un echipaj SMURD de prim-ajutor. La accidentul rutier s-au identificat 7 victime conștiente.
5 victime au fost transportate la Spitalul Municipal Adjud, Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU) de către echipajele alocate. Două victime au fost evaluate și au refuzat transportul la spital. O victimă în vârstă de 21 ani de sex feminin, conștientă cu traumatism de membru inferior, a fost preluată de echipajul SAJ tip C2 din CPU Adjud și transportată la Spitalul Județean Focșani, Unitatea de Primiri Urgențe”, a transmis purtătorul de cuvânt al SAJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?