Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Vrâncean recidivist achitat pentru furt

Acuzat de furtul unor bidoane cu motorină, un vrâncean, recidivist de altfel, a fost achitat în instanță, soluția având în vedere că „nu a fost dovedită dincolo de orice îndoială rezonabilă” vinovăția inculpatului și că declarațiile din dosar sunt contradictorii. Bărbatul fusese trimis în judecată pe considerentul că, în iulie 2021, a sustras cantitatea de aproximativ 40 de litri de motorină din rezervorul unui tractor, pe care a depozitat-o în două bidoane din material plastic având capacitate de 25 litri fiecare, fiind surprins în flagrant de persoana vătămată. Numai că la judecată probele nu au fost considerate suficiente.

Practic, inculpatul a fost trimis în judecată în baza declaraţiilor date de (…) şi nepotul acestuia (…) care, aşa cum am arătat, nu a fost audiat în ziua de 11.07.2022. (…) în urma evaluării întregului material probatoriu administrat în cauză, instanţa constată că, în prezenta cauză, nu a fost dovedită dincolo de orice îndoială rezonabilă, împrejurarea că fapta ce i se pune în sarcină inculpatului a fost cu adevărat săvârşită de către acesta. În aceste condiţii, se impune a fi adoptată soluţia de achitare în temeiul disp. art. 16 alin. 1 lit. c Cod procedură penală, întrucât nu există probe că inculpatul a săvârşit infracţiunea”, se explica în motivarea judecătoriei, potrivit rejust.ro.

Și, având în vedere soluția, instanța a respins acţiunea civilă a păgubitului, care voia 10.000 lei – contravaloarea motorinei sustrase şi pagubele create la motorul utilajului agricol tractor prin introducerea unei substanţe necunoscute în rezervorul de combustibil. „(…) achită pe inculpatul (…) pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, (…) respinge ca neîntemeiată acţiunea civilă promovată de persoana vătămată constituită parte civilă (…). (…) dispune restituirea cantităţii de motorină aflată în recipientele/ bidoanele din material plastic ridicate de la faţa locului de către organele de poliţie, către persoana vătămată (…) cheltuielile judiciare avansate de către stat de 550 (din care 350 lei cheltuieli judiciare din cursul urmăririi penale) rămân în sarcina statului. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare”, se arată în hotărâre.

Sursa foto: Pixabay

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?