ULTIMA ORĂ! VIDEO/FOTO! Percheziții privind braconajul pe Siret și lacul de acumulare Călimănești

0
1434

La această oră, pe raza județului Vrancea, polițiștii vrânceni derulează o acțiune cu efective mărite pe linia prevenirii și combaterii faptelor care aduc atingere fondului piscicol, alături de reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură – Filiala Galați și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea.

Controalele, care au ca scop protejarea biodiversității acvatice, se desfășoară pe albia râului Siret și în zona lacului de acumulare Călimănești.

De asemenea, în cadrul acțiunii vor fi efectuate 11 percheziții domiciliare, într-o cauză penală, aflată sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „constituire a unui grup infracțional organizat”, prev. de art. 367 din Codul Penal, art. 64 lit. k din O.U.G. nr. 23/2008 și art. 64 lit. b din O.U.G. nr. 23/2008.

UPDATE! 

REZULTATELE ACŢIUNII POLIŢIŞTILOR VRÂNCENI PENTRU PROTEJAREA FONDULUI PISCICOL
În data de 30 mai a.c., polițiștii din cadrul structurii de ordine publică, alături de reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea și ai Agenției Naționale de Pescuit și Acvacultură – Direcția Regională Galați au acționat pe raza județului, pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilegale in domeniul pescuitului și acvaculturii.
Astfel, din cele 4 controale efectuate, toate au fost în apele teritoriale.
Pentru neregulile constatate, au fost constatate 5 infracțiuni, din care 4 conform articolului 64 lit. k din O.U.G. nr. 23/2008 și o infracțiune prevăzută de art. 66, lit. b din O.U.G. nr. 23/2008.
De asemenea, cu ocazia activităților specifice desfășurate au fost confiscate 3 ambarcațiuni, 12 plase de pescuit, in lungime totală de 700 metri , 2 unelte de pescuit neautorizate, in lungime de 60 metri si 17 m.c. material lemnos, în valoare de 3.400 lei.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vrancea.
*

Sursa text, video și foto: Biroul de Presă al IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here