Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Comuna Vulturu va avea sistem de alimentare cu gaze, finanțat prin PNI „Anghel Saligny”

Primarul comunei Vulturu, Nicușor Păcuraru, a semnat, ieri, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, contractul de finanțare pentru sistemul de alimentare cu gaze naturale în comuna vrânceană. Proiectul „Sisteme de distribuție a gazelor naturale, inclusiv branșamente, precum și racordul la sistemul de transport al gazelor naturale” va fi finanțat prin Programul Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny”. Este prima investiție din Vrancea finanțată prin PNI „Anghel Saligny” pentru dezvoltarea rețelelor de gaze naturale. Am semnat astăzi, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, contractul pentru aducțiunea de gaz în localitate, finanţat prin Anghel Saligny. Este un proiect care a fost început în toamna anului 2014, nu fără obstacole, dar care va oferi un plus de confort și civilizație pentru locuitorii comunei noastre. Avem în derulare şi alte proiecte, de la aducțiunea de apă în satul Vadu Roșca până la lucrări de asfaltare şi canalizare. Urmează în viitorul apropiat să construim un parc industrial în localitate şi astfel să reuşim să repopulăm comuna, prin crearea de noi locuri de muncă în zonă. Mulțumesc angajaţilor din cadrul primăriei pentru sprijinul şi determinarea de care au dat dovadă pentru ca acest proiect să devină realitate, a spus primarul comunei Vulturu, Nicușor Păcuraru.
Beneficiarii direcţi ai acestui proiect vor fi cei peste 6.800 de locuitori ai comunei Vulturu. Rețeaua de distribuție gaze naturale presiune medie va fi un sistem ramificat, pornind din punctul de cuplare și va acoperi cele 5 sate componente, executându-se o rețea de 61.571 m de presiune medie, se vor realiza 1.637 de branșamente și 1.637 de firide cu contoare inteligente.

Proiectul trebuie finalizat până la sfârșitul anului 2026, cu posibilitatea de prelungire de maxim 2 ani, însă fără a depăși data de 31.12.2028. Valoarea totală a investiției este de 44.900.076,81 lei. „Îl felicit pe domnul primar pentru implicarea și dorința de a dezvolta comuna Vulturu, pentru a spori bunăstarea și a creşte nivelul de trai al vulturenilor. Sunt convins că în următorii ani, Vulturu va deveni o comună modernă, la standardele secolului XXI şi îl asigur pe domnul primar de toată susținerea și sprijinul meu , a declarat președintele PSD Vrancea, Nicușor Halici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?