Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Supraveghere video pentru bunurile din cadrul proiectului „Vrancea Curată“

Consiliul Județean Vrancea va instala 5 sisteme de supraveghere video pentru exterior, prevăzute cu sistem de detecție și alarmare la efracție, pentru bunurile din cadrul proiectului „Vrancea Curată“. De asemenea, va avea loc supravegherea serviciilor de monitorizare și intervenție, pentru bunuri aparținând UAT Vrancea, în cadrul „Sistemului de management integrat al deșeurilor în județul Vrancea“. Contractul a fost scos la licitație și a fost câștigat de societatea Lex Protect Buzău, pentru suma de 134 de mii de lei.

Sistemele video vor fi instalate la Stația de transfer Vidra, Platformele de colectare Focșani – Mândrești (2 platforme alăturate), Platforma de colectare Odobești, Platforma de colectare Mărășești și Platforma de colectare Panciu.

Proiectul de investiții „Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor“, cunoscut și sub numele de „Vrancea Curată“ a fost finalizat și ar urma să fie operațional de anul acesta. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma. „Din păcate au fost câteva contestații, câteva situații neplăcute care au îngreunat. Și colectarea datelor de către consultanți a fost un pic greoaie“, a precizat președintele Cătălin Toma. Valoarea totală a proiectului este de 47.485.565 lei, cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

În urma încheierii proiectului, au fost îndepliniți indicatorii de performanță stabiliți: a fost finalizată Stația de compostare din cadrul Centrului de Management Integrat al Deșeurilor de la Haret, s-au construit cele 597 de puncte de colectare a deșeurilor din zona rurală a județului Vrancea și au fost furnizate echipamentele de colectare din mediul rural, precum și cele din mediul urban, s-au achiziționat utilajele și echipamentele ce deservesc Stațiile de transfer și Centrul de management integrat al deșeurilor de la Haret. De asemenea, în cadrul primei faze a proiectului, s-au construit Stațiile de transfer de la Focșani – Golești, Adjud și Vidra, precum și cele 6 platforme de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice de la Focșani – Mândrești (2), Adjud, Mărășești, Panciu și Odobești. „Este un proces complex, pentru că este vorba despre un proiect major pentru județ, de o mare importanță pentru modul în care va arăta în următorii ani județul nostru din punctul de vedere al colectării deșeurilor și al îndeplinirii obiectivelor de mediu. Îi asigur pe vrânceni că facem toate eforturile posibile, cu respectarea legislației în vigoare, pentru ca acest proiect să devină funcțional cât mai curând”, a precizat Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.

Sursa foto: Pixabay

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?