Prefectul Halici: Voi superviza în continuare execuția lucrărilor pe DN2 N și susțin reabilitarea DN2 R

0
1480

Lucrările de refacere calamitate pe DN 2N km 43, în localitatea Chiojdeni, județul Vrancea, au fost finalizate. Lucrările s-au desfășurat pe o lungime de 263 m, între km 43+154 – 43+417, pe lățimea părții carosabile de 8 metri. Pe această secțiune de drum a fost refăcut zidul de sprijin, compus din 222 de coloane, s-a construit un podeț tip P2 cu 2 + 2 elemente capăt tip CP2+CP2, iar pentru structura rutieră a fost așternută o mixtură stocabilă.

Valoarea totală a lucrării este de 16.936.034 lei, fără TVA.

În același timp, au fost finalizate și celelalte lucrări realizate în regim de urgență în localitatea Chiojdeni, DN 2N km 39+345-39+458, care au presupus eliminarea repercusiunilor provocate de calamități. Pe tronsonul de drum afectat a fost executată o nouă fundație, cu 103 piloni forați, rigolă acostament pe partea stângă, șanț betonat pe partea dreaptă cu tubulatură dren și cămine vizitare, totodată a fost amplasat un parapet metalic greu – 120 ml.

Valoarea totală a lucrărilor a fost de 6.880.587 lei, fără TVA, bani de la Ministerul Transporturilor, prin CNAIR.

Având în vedere riscul ridicat de producere a alunecărilor de teren, în prezent este în derulare o altă lucrare pe DN 2N, în localitatea Chiojdeni, la km 41, care urmărește construirea unui zid de sprijin cu lățimea de 90 m și înălțimea de 1,5 m, un alt zid de sprijin cu piloți pe coloane forate cu înălțimea de 20 m. Numărul total al piloților utilizați va fi de 96, iar în continuare vor fi utilizate rigole betonate – 118 ml, rigolă de acostament – 120 ml și o nouă structură rutieră.

Lucrările de execuție de pe DN 2N km 41 se vor desfășura pe o perioadă de 6 luni, iar valoarea totală a lucrărilor se va ridica la suma de 16.679.325 lei, fără TVA.

„Am încredere că echipa de specialiști va lucra în continuare, cu același profesionalism, spre finalizarea acestui tronson. Îmbunătățirea acestui sector de drum va garanta siguranța rutieră a vrâncenilor și va proteja această zonă de efectele negative ale calamităților. În continuare voi superviza execuția lucrărilor pentru a avea siguranța derulării acestora în conformitate cu cerințele în vigoare și voi face toate demersurile și eforturile necesare pentru a avea finanțare pentru reabilitarea completă a DN2R Jitia-Vintileasca”, a declarat Prefectul Nicușor Halici.

Comunicat de Presă, Instituția Prefectului-Județul Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here