Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Focșani. Strada Mare a Unirii va fi refăcută cu bani din Programul „Anghel Saligny”

Primarul Focșaniului, Cristi Misăilă a semnat contractul de finanțare prin Programul Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny” pentru refacerea străzii Mare a Unirii din centrul Focșaniului. Una dintre principalele artere din municipiu, strada va fi refăcută și modernizată atât prin proiectul „Refacere trotuare, alei, parcaje și covor asfaltic – strada Mare a Unirii” finanțat prin PNI dar vor fi amenajate și piste de bicicletă prin proiectul „Dezvoltarea rețelei de piste dedicate circulației bicicletelor, implementarea unui sistem de bike-sharing”.
Primul proiect, cel finanțat prin PNI, are o valoare aprobată la finanțare de 5,77 milioane lei, iar lucrările prevăzute vizează refacerea străzii Mare a Unirii de la intersecția cu strada Republicii până la cea cu strada Mărășești. Prin proiect va fi refăcută strada Mare a Unirii, vor fi amenajate locurile de parcare și spațiile verzi din zonă. Pentru acest obiectiv a fost deja finalizată procedura de achiziție publică a lucrărilor de proiectare și execuție, iar următorul pas este începerea lucrărilor de proiectare. „Acesta este al doilea proiect de investiții pentru care am semnat contractul de finanțare prin Programul Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny”, după proiectul „Refacere infrastructură străzi, sistematizare verticală strada Timiș, strada Nicolae Bălcescu, strada Predeal (tronson cuprins între strada Ion Creangă și strada Grigore Ionescu) și reparații și așternere covoare asfaltice carosabil strada Magazia Gării”. Le mulțumesc atât ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, pentru modul în care se implică personal în derularea programelor de investiții dedicate autorităților locale din România, cât și secretarului de stat Alexandru Stoica pentru deschiderea de care a dat dovadă”, se arată în mesajul primarului Cristi Misăilă.

Pe strada Mare a Unirii însă au început deja, în zona Ocolului Silvic Focșani, lucrările de amenajare a pistelor de bicicletă prin proiectul european ”Dezvoltarea rețelei de piste dedicate circulației bicicletelor, implementarea unui sistem de bike-sharing”. Pistele de bicicletă din cadrul acestui proiect vor fi realizate pe Str. Mare a Unirii, Str. Aurora, Str. Ana Ipătescu, Str. Maior Gh. Pastia Bd. Gării, Bd. Republicii, Bd. Brăilei.

Pe lângă cei 3,6 km de piste de bicicletă din cadrul proiectului menționat, în Focșani se mai realizează aproximativ 11 km de piste în cadrul proiectului ”Resistematizarea infrastructurii de transport la nivelul Municipiului Focșani în vederea creșterii atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale”. Vor fi realizate piste de bicicletă pe B-dul Unirii, B-dul București, B-dul Independenței, Str. Cuza Vodă, Str. 1 Decembrie, Str. Bucegi, Str. Anghel Saligny, Str. Longinescu, Str. Bârsei, Str. Bicaz, Str. Odobești, Str. Mărășești, Str. Brăilei, Calea Munteniei și Calea Moldovei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?