Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

GALERIE FOTO: Școala Gugești, mobilitate în Polonia prin Erasmus+

Săptămâna trecută, cinci elevi și cinci cadre didactice, de la Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” Gugești, au participat la ultima mobilitate din cadrul proiectului de schimb interșcolar Erasmus+ „Hand in hand to create social responsibility in young adults”, proiect având numărul de referinţă 2020-1-UK01-KA229-078814_4”. Activitatea a avut loc în Polonia și a reunit elevi și cadre didactice din cinci țări, respectiv țara gazdă, România, Turcia, Marea Britanie, Grecia. Conform datelor furnizate de cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” Gugești, prima zi de activitate a proiectului a constat în realizarea de activități de intercunoaștere, ceea ce le-a permis elevilor să interacționeze și să-și exerseze comunicarea în limba engleză. De asemenea, în cadrul unui workshop, fiecare țară parteneră a prezentat impactul pe care l-au avut mobilitățile derulate asupra elevilor și cadrelor didactice implicate în proiect. Ulterior, au fost vizitate obiective turistice din orașul Gdansk, obiective care vizau formarea atitudinii civice responsabile.

A doua zi a debutat cu o cu vizită la Institutul de Oceanografie din Sopot, unde specialiștii le-au vorbit elevilor și cadrelor didactice despre problemele apărute în mediu și despre importanța protejării Mării Baltice. A urmat o activitate practică, pe plajă, elevii lucrând sub coordonarea specialiștilor. La final, fiecare țară parteneră a realizat un proiect ce viza combaterea poluării și protejarea Mării Baltice. Cea de-a treia zi a fost dedicată vizitării școlii gazdă, întâlnirii cu reprezentanții autorităților locale, discuțiilor privitoare la sistemele educaționale din fiecare țară, metodelor de lucru inovative. Totodată, elevii au rezolvat sarcini de lucru cu tematică ecologică, concentrându-se în principal pe protecția Mării Baltice. De asemenea, s-a realizat și o activitate de evaluare a proiectului, cadrele didactice participante având o sesiune de lucru privitoare la întocmirea raportului final.

Ultima zi a fost destinată diseminării activităților parcurse în cele cinci zile de proiect, au fost schimbate impresii, au fost înmânate certificatele de participare la mobilitate. „Apreciem că activitățile din cadrul proiectului și-au atins scopul, acela de a crește gradul de responsabilizare și implicare a tinerilor și cadrelor didactice în activități de voluntariat, în acord cu nevoile comunității”, a precizat Anca Violeta Grecu, directorul Școlii Gimnaziale „Alexandru Vlahuță” Gugești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?