Ediția: Joi 20 iunie 2024. Nr. 6653
Ediția: Joi 20 iunie 2024. Nr. 6653

Controale de Paști în săli de jocuri de noroc, cluburi și în trafic

*ACȚIUNE PENTRU MENŢINEREA UNUI CLIMAT DE ORDINE ŞI SIGURANŢĂ PUBLICĂ*

În cursul nopții trecute, în intervalul orar 22.00-03.00, polițiștii au desfăşurat acțiuni în sistem integrat, pentru creşterea gradului de siguranță a cetățenilor, menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică și prevenirea consumului de substanțe cu efect psihoactiv.

Astfel, polițiștii de ordine publică, rutieri, de la investigații criminale, investigarea criminalității economice dar și luptători ai Serviciului Pentru Acțiuni Speciale, împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J Vrancea și reprezentanți ai I.S.U Vrancea au desfășurat o acțiune în sistem integrat pentru prevenirea și combaterea criminalității, prevenirea faptelor penale și contravenționale, precum și pentru reducerea riscului rutier și asigurarea climatului de siguranță publică.

În cadrul acțiunii au fost legitimate peste 250 de persoane, fiind efectuate testări pentru consumul de alcool sau substanțe cu efect psihoactiv și organizate filtre rutiere.

Totodată, au fost controlate săli de jocuri de noroc și cluburi.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 43 de sancțiuni contravenționale, 15 fiind aplicate de către ISU Vrancea pentru nerespectarea prevederilor HG 537/2007privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor.

1 infracțiune privind conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive a fost constatată iar 1 permis de conducere a fost reținut de polițiști pentru comportament agresiv în trafic.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate se ridică la suma de peste 30.000 lei.

Măsurile au fost dispuse la nivelul IPJ Vrancea pentru organizarea periodică în toate zonele județului a unor acțiuni care să ducă la creșterea gradului de siguranță a tinerilor și la prevenirea consumului de alcool și droguri.

Polițiștii avertizează cu privire la pericolele generate de consumul de substanțe interzise, acțiuni de acest gen urmând să fie desfășurate periodic.

Biroul de presă al IPJ Vrancea

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?