Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Manifestări dedicate împlinirii a 140 de ani de la înființarea Brigăzii 282 Blindată ”Unirea Principatelor”

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma și vicepreședintele Ionel Cel-Mare au participat vineri, la Cercul Militar din Focșani, la simpozionul ”Brigada 282 Blindată – Arc peste timp”, cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la înființarea acestei mari unități militare. Comandantul Brigăzii 282, general de brigadă Gabriel Constantin Turculeț, a adresat un cuvânt de deschidere participanților, urmat de o prezentare cu tema ”Tradiții și continuitate în Poarta Focșanilor” realizată de comandantul Centrului Militar Zonal Vrancea, colonel Neculai Șerban și expunerea ”Armata în istorie” a profesorului Ionuț Iliescu, șeful Secției Istorie din cadrul Muzeului Vrancei. Căpitanul Bogdan – Ioan Ciuraru a prezentat „istoria nescrisă” a Muzicii Militare a Garnizoanei Focșani, de la a cărei înființare se sărbătoresc, la 1 aprilie, tot 140 de ani. La finalul activității, Muzica Militară a Garnizoanei Focșani a susținut un scurt concert aniversar.

„Aniversarea a 140 de ani de existență a marii unități va fi marcată, în Focșani, printr-o serie de manifestări la care vor participa toate unitățile și subunitățile din organica Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”, după următorul program:

09.04.2023 – între orele 11.00 – 19.00 –  Bulevardul Unirii – expoziție de tehnică și echipamente militare;

10.04.2023 – între orele 10.00 – 12.30 – în cazarma Brigăzii 282 Blindată” Unirea Principatelor”- ceremonial militar și religios;

10.04.2023 – între orele 13.00 – 14.15 – în Piața Unirii  – ceremonial militar”, se arată într-o postare pe pagina de facebook a brigăzii.

În contextul manifestărilor prilejuite de aniversare, militari din cadrul marii unități și al unităților și subunităților din subordine au donat sânge joi, 30 martie,  la Centrul de Transfuzie Sanguină Vrancea. „Militarii au dorit, astfel, să îi ajute pe cei aflați în suferință, fiind conștienți că gestul lor salvează vieți și încurajează și alte persoane să facă astfel de fapte bune, în folosul semenilor”, au transmis reprezentanții Brigăzii 282. În același context, Cercul Militar a fost vizitat, săptămâna trecută, de elevii clasei a V-a C de la Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Focșani, însoțiți de profesor – diriginte Marcela Ghiuță.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?