Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

VIDEO: Iluminat public modern în Odobești

Primăria Odobești are în derulare un proiect ce vizează modernizarea sistemului de iluminat public. Societățile Electric Light și Consorzio Stabile Group  vor executa lucrările, inclusiv echipamente și dotări dispecerat, pentru investiția „Creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public și scăderea emisiilor de CO2 prin modernizare, extindere, telegestiune în oraș Odobești, județul Vrancea”. Valoarea lucrărilor este de aproximativ 1,5 milioane de lei.

„În tot orașul Odobești se lucrează pentru extinderea și modernizarea rețelei de iluminat public. Peste 2500 de lămpi vor fi montate sau înlocuite cu tehnologie LED și va fi pus în funcțiune un dispecerat pentru monitorizarea și controlul noului sistem de iluminat. Astfel, se vor reduce cheltuielile cu energia și vor fi posibile intervenții mai rapide pentru remedierea eventualelor probleme“, se arată într-o informare a Primăriei Odobești.

Cele două firme vor avea de realizat următoarele lucrări: Modernizarea sistemului de iluminat public prin înlocuirea aparatelor de iluminat stradal existente cu noi aparate de iluminat cu tehnologie LED în număr de 2562 bucăți; Extinderea sistemului de iluminat public; Înființarea unui dispecerat destinat controlului si monitorizării sistemului de iluminat public (telegestiune).

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: Creşterea eficienţei energetice a sistemului de iluminat public prin scăderea consumului anual de energie primară în iluminatul public de 628.082,11 kwh/an; Scăderea anuală a gazelor cu efect de seră 180,33 tone de CO2; Modernizarea sistemului de iluminat public prin înlocuirea aparatelor de iluminat stradal existente cu noi aparate de iluminat cu tehnologie LED; Extinderea sistemului de iluminat public cu 77180 ml; Înfiinţarea unui dispecerat destinat controlului şi monitorizării sistemului de iluminat public ( telegestiune ); Creşterea confortului şi a siguranţei locuitorilor oraşului Odobeşti, investiţia propusă urmând să asigure condiţii optime de circulaţie pe timp nocturn, atât pietonilor cât şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014–2020, Axa Prioritară 3 : „Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon”, Prioritatea de Investiții 3.1 : “Creşterea eficienţei energetice în clădirile rezidenţiale, clădirile publice şi sistemele de iluminat public, îndeosebi a celor care înregistrează consumuri energetice mari”, Operaţiunea C- Iluminat public.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?