Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652
Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652

VIDEO și GALERIE FOTO: Focșani. A început asfaltarea străzii Bicaz; primarul Misăilă a cerut să fie accelerate lucrările de pe strada Anghel Saligny

Ieri au demarat lucrările de asfaltare a străzii Bicaz din Focșani, lucrări care ar trebui finalizate până la finele acestei săptămâni, dacă vor permite condițiile meteo. Lucrările sunt derulate în cadrul proiectului „Resistematizarea infrastructurii de transport la nivelul Municipiului Focșani”. Acesta este primul strat de asfalt pe strada Bicaz, urmând ca ulterior să fie turnat și strazul de uzură. Asfaltarea străzii Bicaz a fost întârziată de lucrările suplimentare care au trebuit executate, la fel cum a fost cazul la strada Odobești. Nu este cazul celorlalte străzi din municipiu cuprinse în proiectul „Resistematizarea infrastructurii de transport la nivelul Municipiului Focșani”, unde lucrările vor trebui finalizate în toamna acestui an.
De altfel, primarul Cristi Valentin Misăilă a cerut constructorilor din proiect să accelereze lucrările de pe strada Anghel Saligny. La verificarea lucrărilor de pe această stradă, edilul a discutat cu cetățenii și cu reprezentanții societăților de pe Anghel Saligny despre problemele care au fost întâmpinate în timpul lucrărilor, solicitând constructorilor remedierea tuturor deficiențelor constatate, astfel încât să se înceapă turnarea primului strat de asfalt. Strada Anghel Saligny este o arteră foarte circulată și, deși lucrările de aici au provocat disconfort și supărare cetățenilor, vreau ca la final să avem lucrări de calitate”, a declarat primarul Misăilă.
Proiectul “Resistematizarea infrastructurii de transport la nivelul Municipiului Focșani în vederea creșterii atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale” are ca obiectiv creșterea atractivității transportului public, a deplasărilor pietonale și cu bicicleta.
În cadrul proiectului, Primăria Municipiului Focșani își propune realizarea de benzi de circulație dedicate transportului public, îmbunătățirea condițiilor de transport public prin reabilitarea carosabilului, creșterea atractivității și siguranței deplasărilor cu bicicleta, prin introducerea infrastructurii specifice acestui mod de deplasare, respectiv prin realizarea de piste de biciclete cu o lungime de 11 km, la care se adaugă alți kilometri de piste prin implementarea altor proiecte europene, reabilitarea trotuarelor, amenajarea a 2 sensuri giratorii la intersecția Calea Munteniei cu Bd. București (intrarea de la Golești) și intersecția Calea Munteniei cu Str. Revoluției (intersecția de la OMV Petrom).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?