Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Atletism – O sprinteră din Anglia aleargă pentru CSM Focșani 2007!

La Campionatul Național de atletism indoor, care a avut loc la București, sâmbătă, 18 martie și duminică, 19 martie, în sala Ioan Soter din Complexul Lia Manoliu, CSM Focșani 2007 a fost reprezentată în proba de 60 metri plat de o sportivă cu nume englezesc: Cora Maria Jane Barnett! S-a clasat a zecea, la 4 sutimi de secundă de ultimul loc calificant în finală, dar antrenorul Gabriel Alexandrescu mi-a spus că rezultatul i-a fost afectat de faptul că a venit de la Londra cu puțin timp înainte de concurs și, obișnuită cu aerul de acasă, mai umed, nu a avut timp să se acomodeze cu cel de aici. Și nici nu a fost suficient de odihnită.

Altfel spus, în condiții normale ar fi putut obține un timp mai bun pentru a se bate la medalii! ”Sportiva a venit de la Londra special pentru campionat. Este legitimată la CSM 2007 din luna ianuarie. Mama ei este din Panciu, tatăl este englez. Cora Maria Jane dorește să concureze pentru clubul nostru. Se pregătește la un club privat din Londra, pentru care și concurează. Unchii ei din Panciu sunt cunoștințe bune, din anii 80 ai secolului trecut, ale tatălui meu, profesorul și antrenorul de atletism Gicu Alexandrescu și au avut probabil un cuvânt de spus în opțiunea sportivei, care a venit la concurs însoțită de părinți”, mi-a mai spus profesorul Gabriel Alexandrescu.

Poate fi observat un lucru interesant: sportivi născuți în străinătate din părinți români, antrenați acolo, se întorc spre rădăcini pentru a reprezenta în competiții cluburi din țara de origine a părinților. Cu puțin timp în urmă a fost vorba despre gimnasta Lilia Cosman, din Statele Unite, acum este vorba despre Cora Maria Jane Barnett, din Anglia. Bine ați venit în ceea ce ar putea să vă fie acasă, domnișoarelor. Și mult succes!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?