Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

25 mai 2023, termenul pentru depunerea Declarației Unice

Declarația unică pentru veniturile obținute anul trecut și estimările pentru acest an trebuie depusă până la 25 mai. Declarația unică trebuie depusă atât de persoanele care au obținut venituri anul trecut, din România sau străinătate, pentru care trebuie să plătească impozit pe venit și contribuții sociale, dar și de persoanele care nu realizează venituri dar trebuie să achite contribuții sociale. Finanțiștii recomandă ca Declarația unică să fie depusă online, prin intermediul serviciului Spațiul Privat Virtual sau prin intermediul site-ului www.e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.

La completarea Declarației unice poate fi solicitat sprijinul inspectorilor fiscale atât prin intermediul Serviciului central de asistență telefonică a contribuabililor Call – center, la numărul de telefon 031.403.91.60, dar și prin e-mail, accesând Formularul de contact disponibil pe portal https://www.anaf.ro/asistpublic/ şi în serviciul Spațiul Privat Virtual.

De asemenea, pe pagina de Facebook a ANAF și pe canalul de Youtube al instituției urmează să fie publicate materiale video referitoare la descărcarea, completarea și depunerea Declarației unice.

Informații despre depunerea Declarației pot fi accesate și la următorul link:

https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/Despre_DU_2023.pdf

ANAF a anunțat că, în lunile aprilie și mai, vor fi organizate seminarii web în cadrul cărora se vor prezenta completarea și depunerea Declarației unice (212) pentru categoriile de venituri pentru care există obligația depunerii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?