Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

VIDEO: Primăriile care nu-și achită cotizația la ADI „Vrancea Curată“, executate silit

Primăriile care nu își plătesc cotizația în calitate de membri ai Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Vrancea Curată” vor fi executate silit. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, în cadrul ședinței Adunării Generale a ADI ”Vrancea Curată”, după ce a fost prezentat exercițiul financiar pe anul 2022, din care a reieșit că jumătate din cotizații nu au fost plătite de către primării. Este vorba de o sumă restantă de peste 500 de mii de lei, situație care poate bloca activitatea acestui ADI. În acest context, președintele Cătălin Toma a propus plenului Adunării Generale să aprobe demararea procedurilor pentru executarea silită a rău platnicilor, propunere care a fost aprobată cu majoritate de voturi.

„Pentru cei care nu au plătit și nu își plătesc cotizațiile va trebui din punct de vedere legal să trecem la executarea acestora. Am tot amânat acest lucru dar va veni momentul în care asupra ADI Vrancea Curataă va fi un control al Curții de Conturi, care ne spune rânduiala corectă. În plus, este o chestie și de moralitate. Sunt primării care au plătit integral și primării care refuză să plătească această cotizație. În perioada următoare, din partea ADI „Vrancea Curată“ vor urma aceste proceduri de recuperare a cotizațiilor prin executare silită“, a afirmat președintele Cătălin Toma.

De reținut că tot în ședința de ieri s-a stabilit ca aceste cotizații să nu se mărească și să rămână la nivelul de anul trecut. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Vrancea Curată” a prezentat ieri raportul de activitate în cadrul ședinței Adunării Generale care a avut loc la Consiliul Județean Vrancea. Ședința a fost prezidată de președintele Cătălin Toma, alături de vicepreședintele Ionel Cel-Mare, dar și de directorul executiv al ADI ”Vrancea Curată” Emanuel Gongu. La eveniment au participat primarii din județ. Au fost discutate mai multe aspecte legate de activitatea ADI ”Vrancea Curată”, incluse pe ordinea de zi: Aprobarea raportului de activitate al Consiliului Director al ADI ”Vrancea Curată” pentru anul 2022; Raportul directorului executiv către Consiliul Director al ADI ”Vrancea Curată” pentru anul 2022; Raportul directorului executiv privind activitatea economico-financiară la ADI ”Vrancea Curată” pentru anul 2022; Aprobarea închiderii exercițiului financiar pe anul 2022; Aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?