Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Fotbal, Liga a 3-a – Urmează trei meciuri ca trei finale!

Campionatul Ligii a III-a la fotbal reîncepe sâmbătă, 12 martie, când CSM Focșani 2007 va juca pe Stadionul Milcovul, de la ora 15:00, în compania revelației Seriei a 2-a, Unirea Braniștea. Cele două formații sunt vecine de clasament și despărțite de un punct, gălățenii fiind cu un loc în față, dar ambele se află pe locuri de play-off. Unirea a avut un final de sezon de toamnă 2022 în care a bătut toate echipele de pe locurile 1-5 din serie, ceea ce indică un nivel valoric de luat în seamă de orice adversară. În tur, la Galați, focșănenii au pierdut cu 1-2 după ce au avut 1-0, a urmat egalul de acasă cu Ianca și cursa dificilă pentru reintrarea în zona play-off-ului, după ce echipa a fost preluată pentru pegătire de Adrian Toma. Pentru a avea siguranța că va rămâne pe unul dintre primele patru locuri și la final de retur, CSM 2007 are nevoie de trei victorii din trei partide.

Vor fi trei meciuri ca trei finale, ce vor fi disputate acasă, cele cu Unirea Braniștea și CSM Râmnicu Sărat iar între cele două meciuri, la Ianca, pe un teren unde focșănenii au avut mereu meciuri grele! În fiecare dintre cele trei etape formațiile din zona locurilor 1-5 vor avea jocuri între ele iar rezultatele pot influența decisiv ordinea în clasament înainte de play-off. Ce se va întâmpla depinde foarte mult de gradul de pregătire al echipelor după vacanța de iarnă. Antecedentele arată că adversara cea mai periculoasă pentru focșănenii aflați pe locul 4 este Aerostar Bacău, cu care nu va juca în următoarele trei etape, dar care poate profita de un eventual pas greșit al CSM 2007. Programul acestor etape indică pe CSM Râmnicu Sărat drept arbitru în tentativa focșănenilor pentru râmânerea Focșaniului în zona locurilor 1-4. Râmnicenii întâlnesc mâine pe Aerostar, etapa penultimă pe Unirea Braniștea iar în final de retur, vin la Focșani.

În partida de sâmbătă, focșănenii sunt, orice s-ar spune, favoriți. În amicale nu au rupt gura târgului, dar nici nu s-au făcut de râs. Iar dacă vor fi concentrați și determinați să câștige, vor câștiga pentru că au argumente de ordin fotbalistic pentru aceasta. Depinde și cât de bine s-au integrat în echipă și în maniera de joc preconizată de antrenori mulții jucători nou veniți dintre care cel puțin 5-6 au fost folosiți ca titulari în echipa de bază în pregătiri, indiferent de formulă. Unirea Braniștea vine pe Milcovul susținută de rezultatele din toamnă și se va bate pentru victorie. Nu are ca obiectiv promovarea, ci clasarea pe locurile 1-6 la final de campionat. Însă a arătat că nu așteaptă cadouri, ci ia ce i se cuvine atunci cînd se ivește ocazia. Este de sperat ca în partida de pe Milcovul să nu aibă parte de vreo ocazie de acest gen și să plece acasă fără vreun punct!

Campionatul se reia cu următorul clasament al primelor 5 locuri: 1. CSM Râmnicu Sărat – 36 puncte; 2. Metalul Buzău – 32 puncte; 3. Unirea Braniștea – 31 puncte; 4. CSM Focșani 2007 – 30 puncte; 5. Aerostar Bacău – 28 puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?