Expertiză tehnică, inclusiv de risc seismic, pentru sediul Jandarmeriei Vrancea din strada Mărăști

0
257

Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea caută pe SEAP o firmă serioasă care să se ocupe de expertizarea tehnică şi auditul energetic pentru unul dintre sediile pe care le deține, respectiv cel de pe strada Mărăști din Focșani. Valoarea estimată a contractului ar fi cuprinsă între 5.000 și 21.000 de lei, lucrările solicitate vizând inclusiv o expertiză de risc seismic. Clădirea în discuție, fost sediul al Romtelecom, a fost construită în 1997, are regim de înălțime S+P+4E, o suprafață construită la sol de 392 metri pătrați și o suprafață desfășurată totală de 2.242. În prezent este denumit Comandamentul Inspectoratulului de Jandarmi Judeţean Vrancea, după ce a intrat în proprietatea Statului Român şi în administrarea Ministerului Afacerilor Interne, prin Unitatea Militară 0965 Focşani.

Acest sediu a fost dat în folosință în decembrie 2020, iar la acea dată reprezentanții IJJ Vrancea precizau că este un imobil care „corespunde actualei concepţii de asigurare a ordinii publice şi asigură condiţii de muncă la standarde europene, este amplasat în apropierea principalelor obiective date în competența inspectoratului, ceea ce permite o deplasare rapidă a efectivelor în zona de competenţă” și că „reabilitarea la parametrii tehnici corespunzători cerinţelor actuale reprezintă o prioritate pentru conducerea instituției”. Probabil și în acest context a fost lansată și achiziția de mai sus, care are în vedere expertizarea tehnică, un studiu geotehnic, dar și un audit energetic.

Detaliat, se urmărește evaluarea stării tehnice a construcțiilor existente, stabilirea modului în care este satisfăcut un grad adecvat de siguranță, stabilirea necesității lucrărilor de intervenție care se impun pentru asigurarea nivelurilor minime de calitate privind cerinţele fundamentale aplicabile și, după caz, descrierea tipului și anvergurii acestora, încadrarea construcțiilor în clasă de risc seismic (Rs I, Rs II,Rs III sau Rs IV), precizarea clasei de importanță și expunere la cutremur (I, II, III sau IV), a categoriei de importanță a construcției (A, B, C sau D) și propunerea a minimum două soluții de intervenții necesare. „Realizarea lucrărilor de intervenții vor avea drept scop creșterea performanței energetice, analizarea construcțiilor și al instalațiilor aferente din punct de vedere tehnic și economic, propunerea unor soluții tehnico – financiare, în vederea îmbunătățirii performanței energetice a clădirii și instalațiilor”, se precizează în caietul de sarcini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here