Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

Laboratoare de informatică din județ, dotate cu calculatoare recondiționate

Ediția „Dăm Click pe România” 2022, derulată cu sprijinul Kaufland România și OMV Petrom, s-a încheiat cu succes. Ateliere Fără Frontiere a reușit să doteze cu 4.000 de calculatoare recondiționate 258 din instituțiile de învățământ din România, ajungând la peste 50.000 de copii din toate județele țării. Dintre acestea, 55 calculatoare au ajuns la 4 școli din județul Vrancea, iar acum peste 400 copii au acces la o educație digitală, potrivită prezentului. Echipamentele recondiționate au fost donate către Centrul Școlar Pentru Educație Incluzivă Măicănești, Școala Gimnazială Fitionești, Școala Gimnazială Țifești, Școala Gimnazială „Profesor Doctor General Gheorghe V. Zaharia”.

AFF recondiționează 13,5% din tot ceea ce colectează, cu impact pozitiv atât asupra mediului, cât și asupra educației digitale. În acest scop, facem un apel către toate companiile să se implice în activități de CSR și să dezvolte proiecte pentru a ajuta la digitalizarea educației. Avem nevoie în continuare de DEEEuri, în special de echipamente IT, pe care companiile, dar și persoanele fizice să ni le predea gratuit, ca noi să le recondiționăm și donăm în continuare școlilor care au nevoie”, declară Damien Thiery, Director General Ateliere Fără Frontiere.

Anul acesta, programul de dotare al școlilor cu calculatoare recondiționate „Dăm Click pe România” se va afla la a patra ediție și se va desfășura, la fel ca în 2022, cu susținerea financiară a Kaufland România și OMV Petrom, cei doi parteneri strategici ai Ateliere Fără Frontiere în lupta pentru educația digitală. Calculatoarele donate prin „Dăm Click pe România” fac parte din procesul de economie circulară al Ateliere Fără Frontiere, prin care asociația preia echipamentele IT uzate și alte DEEE în calitate de colector autorizat de la companii și diverse organizații, cu scopul de a fi recondiționate de către angajații aflați în programul de inserție socio-profesională, cu scopul final de a fi donate către școlile din zone vulnerabile din țară.

Companiile care vor să susțină Asociația în acest demers pot preda echipamentele IT pe care nu le mai folosesc printr-un mesaj la adresa colectare@atelierefarafrontiere.ro. Ateliere Fără Frontiere are în derulare și un serviciu personalizat de calcul al amprentei de CO2, destinat inclusiv organizării fluxurilor de deșeuri și de raportare a acestora. Datorită acestui program, 584.064 kg de emisii de CO2 au fost evitate în 2022.

Comunicat de presă Ateliere Fără Frontiere

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?