Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Așa ne salutăm noi, cu vorbe vulgare…. Fata căreia îi luase apărarea polițistul agresat în gara Gugești a spus la audieri că nu avea nevoie de el

Procurorii au finalizat ancheta în dosarul celor trei bărbați acuzați că, pe 29 ianuarie anul acesta, au agresat un polițist aflat în timpul liber. Incidentul a avut loc în gara Gugești, unde partea vătămată venise împreună cu fiul său în vârstă de 7 ani pentru a conduce la tren o cunoștință. Aici, din ce comunicau procurorii, polițistul a observat cum unul dintre inculpaţi jignea o fată, astfel că a intervenit şi i-a solicitat agresorului să se liniştească. Numai că acesta din urmă, deranjat de intervenţie, s-a apropiat şi l-a lovit, iar ulterior în altercație au intervenit ceilalţi doi inculpaţi. Din ce se arată în rechizitoriu, partea vătămată a avut nevoie de 5-6 zile de îngrijiri medicale, în condițiile în care a fost lovit de cei trei inculpați cu pumnii în zona corpului și a capului.

În timpul anchetei, cei trei au recunoscut faptele, scuza acestora fiind aceea că ar fi fost provocați de partea vătămată, care i-ar fi jignit și i-ar fi amenințat cu amendă. Însă cei trei au relatat la rândul lor că inițial doar unul dintre ei a avut o altercație fizică cu polițistul, după care a intervenit al doilea și mai apoi al treilea. La cercetări, cei trei au mai precizat că nu știau că cel pe care îl agresau este polițist, chiar dacă le spusese acest lucru, deoarece era îmbrăcat în civil și nu se legitimase. De altfel, probabil de aceea față de cei trei a fost dispus doar control judiciar și nu a fost solicitată o măsură privativă de libertate, în condițiile în care martorii audiați nu au putut confirma că, într-adevăr, partea vătămată își declinase identitatea. Este drept, cei mai mulți dintre martori erau călători în tren. În final, nici măcar tânăra în sprijinul căreia sărise polițistul nu a considerat că trebuia apărată. Astfel, la audieri, tânăra a povestit că îi cunoaște pe inculpați, iar că vorbele vulgare pe care i le adresau erau un soi de formă de salut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?