Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

VIDEO: Prefectura dă în judecată CL Focșani după ce aleșii PNL&USR au comis încă o nelegalitate

Instituția Prefectului – Județul Vrancea a chemat în judecată Consiliul Local Focșani, urmare a încăpățânării aleșilor majoritari PNL și USR de a menține o hotărâre nelegală. Hotărârea are legătură cu aprobarea extinderii de spațiu pentru o familie în blocul Onasis de pe strada Măgura, decizie impusă strict de PNL și USR, grup din CL Focșani care și-a asumat propunerea proiectului, modificându-l totodată decisiv în timpul ședinței, înainte de vot. În final, scopul a fost ca ultimul apartament rămas liber în blocul abia reabilitat de pe Măgura să fie dat „cui trebuie”, indiferent dacă aceasta a însemnat încălcarea flagrantă a legii. Nu o spunem noi, ci chiar Instituția Prefectului – Județul Vrancea, care în noiembrie transmitea că „referitor la Hotărârea 314/2022 privind aprobarea extinderii de spațiu pentru familiile (…) o apreciem ca fiind nelegală”.

Chiar și în aceste condiții, majoritarii PNL&USR din Consiliul Local Focșani nu au dat înapoi, deși prefectura scria totuși negru pe alb că ar fi indicat ca „Hotărârea Consiliului Local 314/14.10.2022 să fie supusă reanalizării, în vederea revocării, iar măsurile luate ne vor fi comunicate de îndată”. Cum deja ne-am obișnuit de peste doi ani, câți au trecut de la preluarea actualelor mandate, aleșii majoritari focșăneni au dat doar cu „seen” recomandării și au mers înainte. Vorba aceea, „din greșeală în greșeală, spre victoria finală”. Drept urmare, ca garant al legalității în ceea ce privește hotărârile adoptate de toate consiliile locale din județ, prefectura a făcut următorul pas logic, în conformitate cu dispozițiile clare din actele normative, care din fericire încă ne guvernează, indiferent de haosul în care vor să ne arunce PNL și USR: „Prefectul județului Vrancea a solicitat Consiliului Local al municipiului Focșani reanalizarea hotărârii nr. 314 din 14.10.2022, în vederea revocării. Până la această dată nu au fost comunicate măsurile luate. În condițiile în care Hotărârea nr 314 din 14.10.2022 nu a fost revocată, solicităm instanței de contencios anularea acesteia. În virtutea prerogativelor conferite prefectului de art. 255 alin. (2) din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, vă rugăm să admiteți prezenta acțiune așa cum a fost formulată și să dispuneți anularea Hotărârea nr. 314 din 14.10.2022 adoptată de Consiliul Local al municipiului Focșani”, se arată în acțiune, cu mențiunea că „până la soluționarea cauzei, actul atacat este suspendat de drept, potrivit art. 3 din Legea nr. 554/2004, cu modificările și completările ulterioare”.

Decizia prefecturii de a ataca în instanță hotărârea era previzibilă, dat fiind că motivele de nelegalitate invocate au fost aduse în atenția celor care și-au impus punctul de vedere în adoptarea actului inclusiv în acel moment al votului din octombrie, dat și ulterior, de secretarul general al municipiului, care a informat că apreciază „hotărârea ca nelegală, deoarece nu a fost respectată procedura de tehnică legislativă a actelor administrative adoptate – respectiv nu a fost fundamentată și întemeiată cu propunerea Comisiei sociale și avizul Comisiei de specialitate din cadrul Consiliului Local”. De aici, raportul de nelegalitate, împreună cu dosarul de ședință, a fost înaintat Instituției Prefectului – Județul Vrancea. Iar acum, este chemată și instanța de contencios să le „descâlcească” mințile majoritarilor din CL Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?